Paratges Naturals

 

Naturalesa pura: Redován se situa al peu d’una impressionant muntanya, plena de vida, d’encant natural. La serra permet molts passejos i possibilitats per a això es pot comptar amb l’ajuda dels muntanyencs de la localitat.
Les belles vistes des de qualsevol punt estratègic de l’extensa muntanya, ens mostren verds extensions d’horta rica i productiva, composta d’innombrables retalls de terra sembrada d’hortalisses i fruiters, que s’obren d’est a oest del terme municipal. I moreres, oliveres i palmeres d’inquieta presència, que emboliquen amb murmuris de brisa la pau de l’entorn.
Redován presenta un contrastat paisatge. Es troba en una zona privilegiada de la marge esquerra del riu Segura. En el seu més fèrtil plana es desenvolupen intensos cultius de cítrics i hortalisses. En contrast amb l’horta hi ha algunes zones de secà que gràcies a l’obertura de pous i les canalitzacions dels regs del transvasament comencen a convertir-se en terrenys òptims per al cultiu.
Aquest paisatge natural es veu jalonat per les cases de camp. El rec condueix l’aigua del reg tradicional que ha donat vida des de sempre a aquestes terres tan assedegades. Des de fa uns anys la sèquia serveix de conducte de l’aigua provinent del Pou de “L’Escorratel”, que continua regant les terres d’horta pel sistema d’inundació. No obstant això moltes parcel·les de secà estan modernitzant les seves explotacions i introduint el reg per degoteig, bastant més rendible a mitjà i llarg termini.
Recomanem seguir els camins i sendes marcats, són senders de la Comunitat Valenciana. Els trajectes són curts però emocionants i des d’ells es contemplen unes vistes, uns paisatges que aquells amants de la natura els repeteixen per la seva bellesa intacta.
El PRV 54, transcorre des del Paratge “La Pilarica” ​​a Callosa de Segura, fins al Barri Sant Carles, ascendint en Redován pel Barranc del Chinar. El PRV 54 III, variant de l’anterior. Es pot iniciar des del barri del Racó i des de La Ermita.
Els senders estan dirigits a excursionistes i a tots aquells que, amb interès de conèixer el lloc per on transiten, estimen l’esport de muntanya i la natura.
La Serra forma part del Sistema Bètic, constituint al costat de la Serra d’Oriola, dos grans moles calcàries que s’eleven sobre l’extensa plana del Baix Segura solcada pel riu Segura.