Olla gitana

Ingredients:

  • 250 g de cigrons.
  • Patates, un xirivia i bajoques.
  • Carxofes i dues fulles d’api.
  • Cansalada-quatre botifarres.
  • 1 cullerada de farina.
  • Oli d’Oliva; pebrot mòlt.
  • 2 o 3 cebes i tomàquets.

Preparació:

  • Els cigrons hem de posar-los en remull des del dia anterior perquè es blandeen.
  • D’una banda cal sofregir amb l’oli d’oliva la ceba i el tomàquet, al que afegim una mica de pebrot mòlt i la cullerada de farina perquè agafi cos el fregit.
  • En una olla posem a bullir aigua i quan estigui calent introduïm tota la verdura, el sofregit i la cansalada.
  • Transcorreguda una hora de cocció a foc normal amb l’olla tapada, l’obrirem i farem la botifarra, la patata i la carxofa i sense tancar l’olla la posem altra vegada al foc fins que es faci la patata. Per evitar que la botifarra es desfaci, abans de tirar-la haurem de punxar amb un escuradents