Olla gitana
Ingredients:
- 250 g de cigrons.
- Patates, un xirivia i bajoques.
- Carxofes i dues fulles d’api.
- Cansalada-quatre botifarres.
- 1 cullerada de farina.
- Oli d’Oliva; pebrot mòlt.
- 2 o 3 cebes i tomàquets.
Preparació:
- Els cigrons hem de posar-los en remull des del dia anterior perquè es blandeen.
- D’una banda cal sofregir amb l’oli d’oliva la ceba i el tomàquet, al que afegim una mica de pebrot mòlt i la cullerada de farina perquè agafi cos el fregit.
- En una olla posem a bullir aigua i quan estigui calent introduïm tota la verdura, el sofregit i la cansalada.
- Transcorreguda una hora de cocció a foc normal amb l’olla tapada, l’obrirem i farem la botifarra, la patata i la carxofa i sense tancar l’olla la posem altra vegada al foc fins que es faci la patata. Per evitar que la botifarra es desfaci, abans de tirar-la haurem de punxar amb un escuradents