Calls o mondongo

Ingredients:

  • 1 KG. i mig de calls.
  • 1kg. de peülla ded terbera.
  • 2 o 3 patates.
  • 1 ceba.
  • ¼ de cigrons remullats.
  • 1 fulla d’api.
  • 2 o 3 fulles de menta.
  • Oli.
  • Tomàquet.
  • Pebre vermell.
  • 1 trosset de xoriço.
  • 1 trosset de cansalada (fresc).
  • 1 cap d’alls.
  • sal

 

Preparació:

  • Vam comprar la tripa un dia abans de la seva cocció; chamuscamos bé les mans de vedella i rentem bé els retalls amb aigua, sal i llimona, deixant-los amb aquests ingredients fins al dia següent perquè quedin completament nets.
  • En una olla posem una mica d’oli, fregint la ceba (ratllada prèviament), una mica abans d’apartar, afegim la farina i el pebre vermell, donant-li una volta (sense deixar que es cremi). Posem aigua a l’olla, afegint la tripa, l’api, els cigrons i un trosset de xoriço a rodanxes (deixant una mica per picar).
  • Rostim els alls, picándolos juntament amb les ametlles, el xoriço restant i la cansalada. Quan l’olla hagi bullit 45 minuts aproximadament, la destapem, tirant les patates a daus. Un cop hagin cuit les patates 10 minuts, afegim la picada juntament amb la menta, deixant bullir uns 10 minuts aproximadament.