L’Ajuntament de Redován millorarà uns dels principals carrers del municipi, l’avinguda Pascual Martínez, amb una actuació en la xarxa de clavegueram. Estes obres es van a realitzar gràcies al Pla Vertebra de la Diputació Provincial d’Alacant, una ajuda que suposarà una inversió de 1250.000 euros. Així ho ha anunciat hui l’alcalde accidental, Adrián Ballester, que ha valorat de manera positiva esta ajuda ja que “este és un problema que patim cada vegada que plou en el municipi i el canvi de la xarxa de clavegueram era importante”.

El també vicepresident de la Diputació, ha explicat que “gracias al continu suport de la Diputació aconseguim realitzar este tipus d’inversiones” la qual cosa al seu torn a recordat “se està aprofitant l’estiu per a escometre tot tipus d’actuacions i obres de millora de per a causar les mínimes molèsties possibles als ciudadanos”.

Les obres arriben després d’un problema existent pel mal funcionament de la xarxa de sanejament. Un tram la xarxa del qual està constituïda per canonada de formigó en massa. Esta resulta insuficient en períodes de pluja, la qual cosa provoca bots en les tapes de registre, a més d’originar tapaments en les pròpies canonades. Açò provoca greus problemes i suposa un perill per als veïns i veïnes de Redován, així com al tràfic rodat.

La canonada de sanejament al ser de formigó té un coeficient de rugositat alt el que provoca sedimentació en l’interior dels tubs la qual origina la disminució de la secció dels tubs i origina tapaments que s’acreixen en èpoques de pluja.

Les obres també pretenen resoldre la idèntica situació d’insuficiència hidràulica que patix el col·lector de clavegueram que discorre per l’avinguda. Els treballs que es contemplen són el de tall i demolició de l’asfalt per a la posterior excavació i col·locar així les noves canonades. Una vegada que estiga llesta la xarxa es realitzarà l’asfaltat de tota la zona afectada.

“Esta obra es tracta d’una primera fase que s’anirà completant amb altres fases fins a executar per complet tot el carrer Pascual Martínez” ha conclòs Ballester.