Redován 2/3/2017. L’Ajuntament de Redován s’ha proposat donar a conéixer i promocionar l’obra d’autors locals entre els seus veïns i veïnes, i per a començar, reeditarà dos poemaris del difunt poeta Miguel Ruiz Martínez (Redován, 1956- 2009) . Es tracta de ‘Boria de l’heredad’ i ‘La penya que m’ampara’, treballs que hui han sigut entregats per l’alcalde, Emilio Fernández, i la regidora de Cultura, Clara Ezcurra, a la família de l’escriptor a manera d’homenatge en un acte celebrat en el Consistori redovanense.

Emilio Fernández, ha recordat que Miguel Ruiz “siempre va estar molt lligat a la cultura de Redován”. El poeta va estudiar magisteri però mai ho va exercir, “sino que va decidir dedicar-se a l’agricultura, a la terra, a la rosada, a la serra, als elements que li acompanyaven tots els dies, i que són protagonistes de tot el que escribió”. El primer edil ha explicat que l’Ajuntament porta set anys darrere d’este projecte, buscant el finançament necessari per a l’edició en distintes institucions, “pero al tractar-se d’un autor tan local, era molt difícil trobar qui el sufragase”. Per això, finalment s’ha habilitat una partida econòmica del propi Ajuntament per a fer front als costos de l’edició.

D’esta manera es posaran en el carrer mil exemplars dels poemaris que es distribuiran de forma gratuïta al públic en distints punts de Redován, “porque del que es tracta és reivindicar els nostres escriptors i que es conega el seu treball i trajectòria vital i literària entre els seus veïns i vecinas”, ha precisat Fernández. Miguel Ruiz Martínez va arribar a tindre repercussió provincial i relació amb altres autors contemporanis, i la seua obra està clarament influenciada per la de l’universal poeta oriolà Miguel Hernánez, qui va dedicar, sobretot la primera part de la seua vida literària, a escriure dels paisatges d’horta que li rodejaven.

Després de la seua mort l’Ajuntament va decidir donar-la a conéixer i ara es fa realitat un projecte que l’alcalde espera que puga continuar amb altres artistes redovanenses, “porque hem de reivindicar el que és el nostre, i a nivell local estes poesies tenen un gran valor”, ha conclòs l’alcalde de Redován.