Setze activitats de distinta índole, però totes relacionades con la cultura, completaran fins al 19 de maig la Primavera Cultural programada des d’el Ayuntamiento de Redován que hui han presentat l’alcalde, Emilio Fernández, i la concejala de Cultura, Clara Ezcurra. El primer edil ha destacat que l’actividad “comienza demà mismo” amb el pas pel municipi de la Senda del Poeta Miguel Hernández que està previst que arribe a les 12.00 hores a la Plaça de la Paz, “donde los senderistas disfrutaran del recital que els han preparat els alumnes del Col·legi Público Sagrados Corazones”, ha dit l’alcalde. També demà, però a la vesprada, se inaugurará en la Plaça Miguel Hernández una nova edició del Mercat Medieval que se prolongará fins a diumenge que ve

Els actes seguiran el dissabte amb dos esdeveniments, en este cas esportius. Per un costat está el Torneig de Petanca Memorial Germans Gil que es desenrotllarà des de les nou de la mañana en la Plaça Infanta Elena “y a la vesprada les promeses del ciclisme i tota l’afición a este esport tenen una cita en el carrer Pascual Martínez a partir de les quatre, para participar i presenciar la tercera edició de la Carrera Interescoles de Ciclismo”, ha explicado Fernández.

Els dies 20 i 21 d’abril Redován serà seu del VIII Certamen de Ciències de la Vega Baja “que començarà en la Plaça Francisco Ferrer el dia 20 a les deu del matí i que se celebrarà fins al 21 amb presència de nombrosos centres escolars de nuestra comarca que mostraran els seus experiments així com l’aplicació de la ciència a nuestra vida diaria”, ha precisat l’edil de Cultura, Clara Ezcurra, que ha recordat que ese mismo cap de setmana, en este cas el diumenge 22, les bicicletes clàssiques inundaran la localidad a partir de les nou del matí per a participar en la Trobada comarcal que cada any compta amb més participació.

L’Església Parroquial Sant Miquel Arcàngel serà l’epicentre de l’activitat en la vesprada del 22 d’abril, “un marc incomparable, més encara després de la rehabilitació, per a el Certamen de Música Sacra que organitzem des de la Regidoria de Cultura cada any con más ilusión”, ha expressat la regidora.

Redován celebrarà el Dia del Llibre el dilluns 23 d’abril d’al matí amb una xarrada y regalo de CD’s en l’IES Jaime de Sant Ángel, i el dia 24 amb contacontes per a los niños i xiquetes en la Biblioteca Municipal a les sis de la vesprada.

Amb l’inici de maig arriben les Festes de la Cruz a la Plaça de la Cruz i el Racó de Redován amb activitats de jocs infantils. El dissabte 5 de maig la Serra serà el lugar donde nombrosos senderistes participaran en Sendes de Llum, una marxa que partirà a las nou de la nit des de la Plaça de l’Església i “para la que les inscripcions están abiertas a través de la pàgina web ‘asuspuestos.com'”, ha recordat Emilio Fernández. Ese mateix dia però una hora abans en la Casa de la Música Antonio Ibáñez Serrano la Unión Musical de Redován donarà el seu Concert de Primavera.

Prentación Primavera Cultural

L’alcalde, Emilio Fernández i l’edil de Cultura, Clara Ezcurra, durant la presentació

La Biblioteca Municipal acollirà el dijous 10 de maig la xarrada ‘Modismos i historietes (2ª parte)’ a càrrec de Carlos Martínez, a partir de les 21.00 hores, mentres que el dissabte 12 de maig tornarà la música a la Casa de la Música Antonio Ibáñez Serrano amb el concierto de l’Orquestra de Pols i Pua Brises de Redován que interpretaran l’espectacle titulado ‘Qué temps tan feliz’.

La programació culminarà el 19 de maig amb tots els luxes, amb una Jornada Turística Gastronómica els participants de la qual comptaran amb l’acompanyament d’una xaranga y que començarà a les dos del migdia. L’alcalde de Redován ha destacat “la amplia programación que s’ha preparat des de l’Ajuntament per a començar a disfrutar en nuestro municipi de la primavera i el bon temps amb multitud d’activitats, moltes de ellas a l’aire libre”.