El ‘Repte del Reciclatge’ engegat per Ecoembes i que es desenvolupa en tots els municipis de la Vega Baixa va arribar ahir a Redovà. La campanya es va instal·lar en la Plaza Miguel Hernández i es va desplaçar fins a l’IES Jaime de Sant Ángel, on tal com ha explicat l’alcalde, Emilio Fernández, “s’ha conscienciat sobre la necessitat de preservar el nostre medi ambient, perquè és un compromís de tots”.

El ‘Repte del Reciclatge’ és un desafiament competitiu que té per objectiu incrementar les taxes de recuperació i reciclatge dels envasos que es dipositen en els contenidors groc (llandes, *briks i envasos de plàstic) i blau (cartó i paper). El que es planteja és que la retirada d’aquest tipus de residus s’incremente en les pròximes setmanes un 20% en els municipis que han acceptat el repte, com és el cas de Redovà, de manera que el que ho aconseguisca o supere aquesta xifra tindrà l’oportunitat de destinar 6.000 euros a una entitat sense ànim de lucre.

Emilio Fernández, acompanyat pel regidor de Medi ambient, Ramón López, i les edils de Cultura i Ocupació, Clara *Ezcurra i Maite Martínez respectivament, ha rebut a la furgoneta, des de la qual s’ha repartit material promocional i una borsa de lli per al pa “que anime als nostres veïns i veïnes a usar, perquè evita el plàstic i a més manté el nostre pa en millors condicions”. El primer edil ha fet una reflexió respecte a les tones de brossa de paper i plàstic que es generen en els nostres habitatges, i ha apuntat que aquests materials “s’usen inútilment”, posant com a exemple el fet que “no agafem borses de plàstics en el supermercat i no obstant açò ens imprimisquen un tiquet kilométrico en paper, alguna cosa que tirem a la brossa quan a través de les noves tecnologies perfectament podrien manar-nos el tiquet al nostre telèfon mòbil”.

Per descomptat, el regidor ha animat als *redovanenses a participar en el ‘Repte del Reciclatge’ perquè “hem de passar de pensar a usar les coses i tirar-les a pensar a reduir residus i reciclar”. D’aquesta manera ha afegit que “amb l’esforç de tots podríem millorar el medi ambient i evitar que la brossa siga un problema”, al mateix temps que ha recordat que el pròxim 5 de juny és el Dia Mundial del Medi ambient “i que precisament l’ONU dedica enguany la seua campanya a la reducció de residus plàstics, sobretot en el mar”.