Redovà torna a ser lloc de reunió d’una trentena de joves del programa Erasmus+ que conviuran en el municipi des d’avui i fins al dia 7 de juny. Durant aqueix període realitzaran jornades en les quals treballaran en un projecte sobre diversitat i funcionalitat sostenible amb activitats enfocades al medi ambient. L’alcalde de Redovà, Emilio Fernández, acompanyat pel regidor d’Esports i Medi ambient, Ramón López, i l’edil de Cultura i Turisme, Clara *Ezcurra, han donat la benvinguda als estudiants procedents d’Eslovàquia, Bulgària, Lituània, Polònia i Espanya i els han guiat en un xicotet recorregut per diferents llocs del municipi com l’Institut Jaime de *Sant Ángel, el mercat ambulant, l’Ajuntament i l’església, entre uns altres.

La base del grup estarà en l’alberg municipal i des d’ací es desenvoluparan les diferents activitats, entre elles “una plantació de pins en la Serra amb exemplars que seran facilitats per l’Ajuntament i que tindrà lloc el dilluns”, ha precisat el regidor de Medi ambient. Així mateix, tindran l’oportunitat de conèixer la localitat, a més d’altres ciutats properes “com Oriola, on gaudiran del patrimoni monumental de la capital històrica de la comarca; Elx i el seu Palmerar, Patrimoni de la Humanitat, així com la gastronomia de la zona i els costums”, ha dit l’edil.

López *Escarabajal ha destacat que s’ha realitzat una selecció de cinc estudiants de primer de Batxillerat de l’IES Jaime de Sant Àngel “que acompanyaran als nostres visitants durant el cap de setmana i els ajudaran, sobretot, amb l’idioma”. Els estudiants realitzaran el diumenge una ruta per les senderes de la Serra de Redovà.

L’alcalde, Emilio Fernández, ha animat a tots els *redovanenses “a demostrar que som un poble hospitalari, com ja vam fer l’any passat, i fer que aquesta experiència siga inoblidable per als qui la vénen a viure amb tota la il·lusió”. Fernández ha explicat que l’activitat que es va a realitzar a Redovà està titulada ‘Joventut sostenible’ i que el seu lema és ‘Una xicoteta inversió, una gran tornada’. Al mateix temps ha volgut agrair a l’associació Joves Il·licitans per Europa que de nou hagen triat el municipi com a seu per a l’arribada dels Erasmus+. Uns programes europeus que des de l’Ajuntament s’estan potenciant, amb la inclusió enguany en el pressupost de beques per als qui accedisquen a aquest programa que completen l’assignació econòmica establida.