Redovà 16/7/2018. El disseny del Pressupost Municipal de Redovà per al pròxim any 2019 està en marxa i amb ell arranca també, com ja ho fera l’any passat, el procés de Pressupostos Participatius. L’alcalde, Emilio Fernández, i el regidor d’Hisenda i Participació Ciutadana, Adrián Ballester, han presentat avui aquesta iniciativa que tots dos han valorat com “molt positiva” després de l’experiència del 2018. De fet, el govern redovanense ha decidit incrementar la quantia destinada en pressupost a les propostes fetes per la ciutadania a 40.000 euros. D’aquesta manera es preveu invertir un mínim de 40.000 euros als projectes que es presenten (l’any passat van ser 30.000) i es deixa oberta la possibilitat d’augmentar aquesta xifra “tenint en compte els diferents compromisos de despesa que l’Ajuntament té assumits”, ha dit l’edil d’Hisenda.
Adrián Ballester ha sigut l’encarregat d’explicar les quatre fases de les quals consta el procés, la primera de les quals, de recollida de propostes, ja està en marxa. “En ella les persones empadronades a Redovà podran presentar fins a tres propostes, amb una explicació de cadascuna d’elles i un pressupost benvolgut”, ha dit Ballester, que ha recordat que tot es fa a través de la web ‘https://presupuesto.redovan.es’. Les propostes no poden superar els 40.000 euros i el decret d’Alcaldia que regula el pressupost participatiu estableix que es tindrà en compte que puguen ser realitzables i de competència de l’Ajuntament i no d’altres administracions o organismes. “La primera fase estarà oberta fins al 14 de setembre”, ha precisat Ballester.
Del 15 de setembre al 14 d’octubre s’entrarà en la segona fase, en la qual els tècnics municipals valoraran la viabilitat jurídica, tècnica i econòmica de cada proposta i es publicaran les acceptades. A partir d’ací les persones registrades en la plataforma podran votar les proposades finalistes i s’ha establit el 5 de novembre per a finalitzar el projecte amb la quarta i última fase, que consistirà a publicar les propostes per ordre de votació.
L’edil d’Hisenda i Participació Ciutadana ha dit igualment que també podran prendre part en el procés “aquelles persones que no tenen mitjans tecnològics per a registrar-se en la plataforma i fer propostes, ja que també es podran fer en la fase de votació, en persona, en l’Ajuntament de Redovà”. “També és molt important, es pot participar amb qualsevol telèfon mòbil entrant en la web”.
L’alcalde de Redovà, Emilio Fernández, s’ha mostrat satisfet per l’engegada de nou del Pressupost Participatiu “perquè no podem oblidar que el Pressupost Municipal és l’eina econòmica més important d’un govern municipal per a mostrar la seua acció de govern, i en aquest cas per a empoderar al ciutadà i que també siga capaç de plantejar les millores que considere oportunes que han de fer-se en el seu municipi”.
Fernández ha recordat les propostes que van resultar guanyadores l’any passat i que ja s’han materialitzat en part, “es tracta de les beques per a la realització d’estudis musicals professionals; la realització de cursos d’informàtica per a adults i la millora de les instal·lacions de tennis”.
Així, ha precisat que “encara que des de l’Ajuntament estem molt en contacte amb associacions i col·lectius del nostre municipi, així com amb veïns i veïnes en general, volem que les seues idees queden registrades en aquesta plataforma i que siguem tots els empadronats a Redovà els que decidim quins són les que més necessita el nostre poble”, ha conclòs Fernández.