• Les obres inclouen la instal·lació del reg localitzat, l’ampliació de senderes, així com la millora del mobiliari en la zona d’oci

• L’alcalde diu que és una actuació necessària “perquè a aquest lloc cada vegada acudeix més gent a fer esport o a gaudir d’una jornada en la serra”

El Paratge Natural Municipal La Serra de Redovà, i en concret la zona de l’Ermita, se sotmetrà a una restauració paisatgística i mediambiental que permetrà la reforestació de l’espai i la instal·lació de reg localitzat que garantisca la supervivència dels arbres i arbustos que es planten. Al mateix temps es milloraran les condicions de zona d’oci, esport i esplai, ja que L’Ermita és ja de per si mateix, “un lloc molt transitat per esportistes, senderistes i persones que gaudeixen d’una jornada d’oci en la nostra serra”, ha dit l’alcalde de Redovà, Emilio Fernández. El primer edil ha afegit que amb l’actuació que realitzarà l’empresa concessionària del servei de l’aigua potable i el clavegueram, Hidraqua, “es milloraran les condicions per als usuaris i per a la mateixa Sierra, atés que la vegetació “és molt important per a controlar l’erosió, i en el cas de Redovà és necessària després de la pèrdua de milers de pins a causa de la plaga de tomicus destruens”.
Fernández ha fet aquestes declaracions durant la presentació que ha tingut lloc a l’Ajuntament de Redovà aquest matí, del projecte d’intervenció paisatgística de l’Ermita, realitzada per l’autora del projecte, Clara Corpas. Aquesta ha sigut l’encarregada de desgranar les actuacions que es duran a terme, “en les quals l’aigua jugarà un paper molt important posat que en l’actualitat es realitza el reg de forma manual i el que es planteja és instal·lar el reg localitzat que assegure l’èxit de les plantacions”.

 

El alcalde de Redován, Emilio Fernández (i) y la autora del proyecto, Clara Corpas (d)

Quant a la restauració de la coberta vegetal s’apostarà per la recuperació de les formacions vegetals autòctones potenciant les espècies de l’entorn, si bé abans de realitzar les plantacions es netejarà la zona de fem i es realitzarà “un desbrossament del terreny selectiu, eliminant les espècies arbustives invasores o que es troben en mal estat i conservant els exemplars que es considere oportú”, ha precisat la tècnic.
Pel que fa a la millora de l’espai per al seu aprofitament per part de la ciutadania, Clara *Corpas  ha explicat que s’ampliaran les sendes, connectant amb les ja existents, i es crearan uns miradors en les mateixes “per a poder contemplar el paisatge i descansar durant el passeig, tots ells amb mobiliari per a asseure’s i zona d’arbres d’ombra”. Per a completar l’actuació es contempla la col·locació de mobiliari amb taules de berenadors, aparca-bicis, baranes, etcètera, sempre usant materials naturals que s’integren en l’entorn. La responsable del projecte ha conclòs que per a *Hidraqua és molt important l’estalvi d’aigua en zones com la Vega Baixa i el respecte i la protecció al medi ambient, i ha precisat que l’actuació tindrà un termini d’execució de tres mesos una vegada que es pose en marxa.