La regidora de Igualtat de l’Ajuntament de Redován, Nely Ruiz, ha donat a conéixer les activitats organitzades per l’Ajuntament de Redovà i la Mancomunitat La Vega amb motiu de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, sota el títol ‘Juntes Redovà’.
Durant tot el mes de març “les dones de la nostra localitat podran gaudir de diferents tallers i activitats orientats a conéixer-se i apoderar-se, així com a posar en rellevància la importància de la dona en el nostre municipi”, ha explicat l’edil. Es tracta de viatges, grups de suport, tallers i representacions teatrals “que tenen com a objectiu unir a les dones de Redovà i conscienciar sobre la igualtat entre homes i dones tan necessària en la nostra societat”, ha manifestaco Nely Ruiz.
Les activitats es realitzaran en col·laboració amb la Xarxa Valenciana d’Agents d’Igualtat, la Diputació Provincial d’Alacant i els Serveis Socials i l’Agència d’Igualtat de la Mancomunitat de la Vega, així com amb l’Associació de Dones de Redovà, l’Associació Rural Provincial de Dones i Dones Discapacitades ARACELIA i l’oficina d’Atenció a les Persones Migrants Pangea.la regidora ha convidat a tots els redovanenses, i especialment a les dones de la localitat, a participar d’aquestes activitats, expressant així mateix la seua satisfacció davant “una programació tan variada i amb la implicació de punts col·lectius”.
Redovà també acull activitats dedicades a la promoció de la Igualtat durant tot l’any, com el grup de trobada de dones joves “apoderades”, dirigit a xiques d’entre15 a 30 anys, o els tallers “Dóna Salut” en el Centre Social de la Tercera Edat de Zumba (dimarts i dijous a les 19.30 i 21.00 hores) i Pilates (dilluns i dimecres a les 20.30 hores). Activitats al març per a reivindicar la figura de la dona.
La programació va començar divendres passat amb la pràctica de ‘watsu’, una tècnica de relaxació que s’impartirà en la piscina municipal tots els divendres del mes a partir de les 20.30 hores. Podran realitzar aquesta activitat de manera gratuïta. Ahir mateix va tindre lloc en el Saló de Plens de l’Ajuntament l’acte institucional de reconeixement a la Dona Treballadora, que enguany ha recaigut en Margarita Monera Martínez.
Les activitats continuaran dijous que ve 7 de març amb la realització al llarg del dia de diferents tallers educatius per a escolars de Primària en el CEIP Sagrats Cors, i el desenvolupament dels grups de suport i benestar emocional a càrrec d’una psicòloga de la Mancomunitat La Vega. Serà a partir de les 20.00 hores en la primera planta del Centre Social de la 3a Edat. El divendres 8 de març, Dia de la Dona, es durà a terme en el centre social Ricardo Ruiz Poveda l’espectacle per a escolars “Vull ser astronauta”, així com l’obra de teatre “Dona”, a partir de les 11.00 hores en la plaça Miguel Hernández i a càrrec de Maracaibo Teatre.
“Es tracta d’un cant al paper de les dones en el món, parlant del seu rol en la societat i abastant temes com el patriarcat, el sexisme o la bretxa salarial”, ha dit Nely Ruiz. Un sopar de dones en el restaurant D’Manuel a les 21.00 hores posarà fi a la commemoració d’aquest dia. Les activitats continuaran el dimecres següent, 13 de març, amb el taller “Vol-T” de Pangea, on les dones assistents podran treballar en el seu autoconeixement i autoestima, i que es durà a terme a les 9.15 a la Biblioteca Municipal. Igualment i a partir de les 15.30 hores en el Centre Social de la Tercera Edat, s’inaugurarà l’exposició ‘Taller de costura’.
El dissabte 16 de març tindrà lloc el viatge a Cartagena orientat per a grups de dones organitzat per la Regidoria de Benestar Social, mentre que el diumenge 17 el teatre arribarà al centre social Ricardo Ruiz Poveda a partir de les 19.00 hores i de la mà de l’Associació Dones x Dones, la representació “Dones de la Generació del 26, Lyceum Club Femení”. Les activitats arribaran a la seua recta final amb un viatge a la localitat albaceteña d’Alcalá del Xúquer el 24 de març (iniciativa a càrrec de l’Associació de Dones de Redovà), concloent el dimecres 27 amb un taller de risoterapia en el Centre Social, a partir de les 20.00 hores.