Es tracta de la tercera fase dels treballs de millora i restauració forestal en la muntanya afectada per la sequera i les plagues a la muntanya redovanense

L’alcalde en funcions de Redovà, Emilio Fernández, ha anunciat aquest matí la licitació del projecte de reforestació de la Serra redovanense “després de quatre anys de moltíssim treball en els quals hem aconseguit que la Generalitat assumisca íntegrament aqueix projecte elaborat per la Diputació”, ha dit el primer edil. Es tracta de la tercera fase dels treballs de millora i restauració forestal en la muntanya afectada per la sequera i les plagues, especialment la del ‘tomicus destruens’ o ‘barrenillo dels pins’ que ha acabat en els últims anys amb bona part de la massa forestal del terme municipal.

El projecte, tal com ha explicat el regidor de Medi Ambient, Ramón López Escarabajal, suposa la reforestació de tota la part afectada per la plaga del ‘tomicus’ i de la qual es van retirar els pins secs en fases anteriors. Especialment en la part de dalt del paratge de l’Ermita i les zones confrontants, i suposarà la creació de faixins nous per a retindre l’aigua i la plantació d’espècies autòctones. L’edil ha destacat que durant aquests últims quatre anys “s’han invertit en la Serra de Redovà, entre l’Ajuntament, la Diputació i la Generalitat, més de 400.000 euros”.

L’import del projecte ascendeix a 127.224,83 euros i el termini d’execució és de dotze mesos. Les empreses interessades poden presentar les seues ofertes fins al 10 de juny a les dues de la vesprada en la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. L’anunci de licitació amb tots els detalls està disponible en la Plataforma de Contractació del Sector Públic.