Les mesures inclouen la suspensió de les activitats extraescolars, el tancament nocturn de parcs i jardins i el reforç de la desinfecció

L’alcaldessa de Redován, Nely Ruiz, ha donat a conéixer aquest matí el reforç de les mesures sanitàries enfront del Covid-19, davant l’augment del nombre de casos positius en el municipi. D’aquesta manera, i a partir del dissabte 19 de setembre, “procedirem a dur a terme diverses mesures de caràcter urgent i extraordinari com és el tancament de parcs municipals i zones verdes, als quals no es podrà accedir des de les 21.00 hores fins al matí de l’endemà”, ha explicat la primera edil.

Així mateix, s’intensificaran les labors de neteja i desinfecció de carrers i espais públics de gran afluència, tant en el municipi de Redován com en els seus barris, per a continuar amb els treballs de prevenció de contagis de Covid-19. De la mateixa manera, i en consens amb els centres educatius, Ruiz ha explicat que “s’ha decidit la suspensió temporal de les activitats extraescolars, reduint el temps de contacte entre els escolars i reduint així la possibilitat de contagi”.

En aquest sentit l’alcaldessa ha informat, a través del Departament de Salut Pública d’Orihuela, del confinament d’una segona classe d’Educació Infantil en el CEIP Sagrats Cors del municipi a l’aula de 4 anys, que s’uneix a la confirmada ahir en el mateix centre, de cinc anys, després de la detecció d’un cas positiu entre l’alumnat. Totes dues classes es troben sota els protocols i mesures d’actuació necessàries per a contindre la situació.

La primera edil ha demanat “paciència” a la població i que “s’extremen les mesures de seguretat per a evitar que s’hagen d’endurir encara més davant un nou augment dels casos”. Ruiz ha incidit en la necessitat del compliment de les mesures sanitàries, com ara l’ús obligatori de la màscara en tot moment, el manteniment de la distància de seguretat i la correcta higiene de mans.