• Los agentes intensifican la vigilancia e inician una campaña de controles para que se cumplan las nuevas medidas decretadas por la Generalitat y tras decretarse el Estado de Alarma por parte del Gobierno Central

L’Ajuntament de Redován, a través de la Regidoria de Seguretat Ciutadana, ha anunciat l’increment de les labors de vigilància policial, així com l’inici d’una campanya de controls en diferents punts del municipi, amb l’objectiu d’assegurar el compliment de les noves normes dictades per la Generalitat per a reduir la propagació del Covid-19 davant l’augment de casos positius produïts en els últims dies. D’aquesta manera, i durant aquest cap de setmana en el qual el Govern Central ha tornat a decretar l’Estat d’Alarma en tot el país, ja s’han posat les primeres multes en aquest àmbit, “havent-se sancionat ja a 10 persones a Redován per l’incompliment d’aquesta normativa per a la seguretat sanitària”, tal com ha anunciat el regidor encarregat de l’àrea, Adrián Ballester.

L’edil també ha comunicat que “els agents de la Policia Local augmentaran la vigilància tant en els locals de restauració del municipi, per a revisar que compleix rigorosament amb aquesta nova normativa, com als parcs i diferents punts conflictius de la localitat, per a evitar la concentració de joves i pràctiques insalubres com el botelló”. Tal com ha expressat el regidor, aquestes actuacions *incívicas, a més de generar fems i molèsties als veïns, “suposen un risc per a tots els ciutadans, més encara si no s’usa la màscara ni es guàrdia la distància de seguretat interpersonal en aquesta mena de reunions”, ha explicat Ballester.

Les noves mesures anunciades pel govern autonòmic van entrar en vigor diumenge passat 25 d’octubre, i la seua principal novetat és la limitació de la llibertat de circulació de les persones des de les 00.00 de la nit a les 6.00 del matí, a excepció de causes justificades. Les reunions tant en espais públics com privats es veuran limitades a sis persones no convivents, al costat del tancament de jardins i zones a l’aire lliure des de les 22.00 fins a les 8.00 del matí.

Així mateix, el consum en els establiments d’hostaleria i restauració no podrà realitzar-se en barra, sempre amb un màxim de 6 persones per taula i establint el tancament dels locals a partir de les 00.00 hores. La mesura també la prohibició de la venda d’alcohol entre les 22.00 i les 8.00 hores excepte per a locals d’hostaleria i restauració. “Esperem que l’enduriment d’aquestes mesures i la recrudescència de la vigilància per part dels nostres agents servisquen per a fer entendre als ciutadans de la necessitat de col·laborar units, per a poder minimitzar el perill de contagi i poder véncer al virus entre tots”, ha conclòs Ballester.