• Les obres s’han realitzat gràcies a una subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant, amb un pressupost de quasi 50.000 euros

L’alcaldessa de Redován, Nely Ruiz, i el regidor de Medi Ambient i Serveis Municipals, Ramón López, han presentat aquest matí les obres finalitzades de canalització d’aigües pluvials realitzades al carrer Menéndez Pelayo. Aquests treballs tenen com a finalitat “dirigir cap als barrancs pròxims l’aigua de pluja que discorre amb molta força per la pronunciada pendent del vessant de la muntanya de Redován”, la qual cosa provoca que els arrossegaments arriben al nucli urbà “i danyen els habitatges que es troben en aquest carrer, tal com va passar durant la DANA o en altres episodis de fortes pluges”, ha explicat López.

D’aquesta manera, el regidor ha relatat que “després del desbrossament de la zona, s’ha dut a terme el clos de la sendera, un lloc molt transitat pels veïns, a més d’haver-se executat un mur de canalització i el condicionament de la capa de rodadura del camí, ja que va quedar molt danyat durant les fortes pluges de setembre de l’any passat”. Així mateix, aquestes actuacions “evitaran els actes de vandalisme que, desgraciadament, les cases d’aquesta zona venien patint durant molt de temps”, ha afegit l’edil.

Les obres han comptat amb un finançament de 49.800 euros per a la seua realització, obtinguts a través d’una subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant. L’alcaldessa, Nely Ruiz, ha assegurat que la col·laboració de l’administració provincial ha sigut indispensable, ja que soluciona “una situació que afectava greument els residents d’aquesta zona de Redován, i que per fi tindran la seguretat en les seues llars en el cas que es donen de nou períodes de fortes pluges”. La primera edil també ha indicat que “com a Ajuntament i com a equip de govern, és el nostre principal objectiu continuar treballant per a solucionar, sempre que siga a la nostra mà, els problemes que més afecten els nostres veïns i veïnes”.