• Les millores inclouen l’adquisició de nou mobiliari compost per quatre lliteres elèctriques, dues butaques giratòries i un moble quirúrgic

L’alcaldessa de Redován, Nely Ruiz, al costat de la regidora de Sanitat, Marisol Ibáñez, han presentat aquest matí els treballs de reforma del consultori mèdic de Redován, situat en les plantes baixa i primera del centre social i cultural ‘Ricardo Ruiz Poveda’. “Es tracta d’una actuació que era molt necessària per a aquest consultori, situat en un edifici que té més de 20 anys d’antiguitat, i en el qual fins ara únicament s’havien arribat a realitzar xicotetes labors de manteniment”, ha manifestat Ruiz.

Les obres s’han realitzat gràcies a una subvenció de 100.000 euros procedent de la Conselleria de Sanitat, emmarcada dins del pla PIAC d’Intervenció Arquitectònica en Consultoris i que, tal com ha explicat l’edil de Sanitat, “ha permés l’ampliació del nombre de consultes, passant de set a huit”, així com “el *repintado de les parets de les dues plantes; la col·locació d’un sòcol nou de gres, més higiènic i durador, en zones comunes i sales d’espera; i el canvi de les màquines d’aire condicionat, que eren molt antigues i es desbarataven amb freqüència”. Segons Ibáñez, aquesta última millora “repercutirà en l’estalvi dels costos de reparació i millorarà el control de la temperatura en el centre, gràcies al nou sistema per a habilitar zones independents de climatització”.

Els treballs de reforma també han inclòs la reparació dels pilars exteriors, “que es trobava molt deteriorats, i que fins i tot podien afectar l’estabilitat estructural de part de l’edifici”, ha explicat Ibáñez, a més de realitzar “millores en la façana, on s’ha substituït per marbre el sòcol existent, ja molt desbaratat”. Així mateix, les actuacions en el centre han inclòs l’adquisició de quatre lliteres sanitàries elèctriques, dues butaques giratòries, un moble quirúrgic i un tamboret sanitari com a millores aportades per l’empresa adjudicatària, dotant les instal·lacions amb nou mobiliari sanitari que facilitarà als facultatius l’acompliment de la seua activitat diària i atendre millor els seus pacients.

Per part seua, l’alcaldessa, Nely Ruiz, ha manifestat la seua satisfacció davant totes les millores realitzades en el consultori, “canvis indispensables per a poder dur a terme una Atenció Prevalguera en condicions”. Unes condicions que, al costat del condicionament de l’edifici, “han d’anar unides a una dotació adequada de personal, tal com també estem reclamant a la Conselleria des de fa un temps”, ha explicat l’alcaldessa. Ruiz ha recordat que Redován també es troba pendent del projecte de construcció d’un nou Centre de Salut, que “esperem puga veure’s fet realitat al més prompte possible, per a alegria de tots els *redovanenses”.