• Els treballs s’han centrat en el manteniment i conservació de les senyalitzacions i la neteja d’arrossegaments de pedres ocorreguts en la DANA

El regidor de Medi Ambient i Esports de l’Ajuntament de Redován, Ramón López, ha donat compte de les recents actuacions de manteniment i conservació de senderes dutes a terme en la serra de Redován. Aquests treballs han tingut com a objecte la sendera local SL-146 conegut com Els Acoloriu-vos, i s’han realitzat amb una ajuda concedida per la Diputació Provincial d’Alacant per a la conservació i millora dels paratges municipals en municipis de la província durant l’anualitat 2020. Aquesta sendera “presentava una deterioració important de les senyalitzacions horitzontals i verticals a causa dels agents atmosfèrics, deterioració agreujada pel pas de la DANA de setembre de 2019, amb el consegüent perill que podia suposar per a senderistes i escaladors”, ha explicat l’edil. A més, i com ha indicat López, la zona “presentava despreniments amb arrossegaments de pedres i llastos en diversos trams de la sendera, encara conseqüència de les fortes pluges torrencials”.

D’aquesta manera, s’ha procedit a la reposició de dotze pals de seguiment i senyalització al llarg dels quasi dos quilòmetres del camí, a més d’un senyal de direcció i d’una taula interpretativa de fusta en el cim de la serra “que permet la identificació dels diferents elements del paisatge que envolten el cim del Bec de l’Àguila”, ha informat López. També s’ha dut a terme la neteja d’arrossegaments, així com la reposició dels cables d’acer per a la subjecció dels senderistes en els passos de la Boquera, L’Escaló i El Mayoral, “i que permetrà als usuaris realitzar aquesta ruta amb tota la seguretat necessària”, ha afegit el regidor.

Les actuacions han tingut un cost de 4.924 euros i han sigut realitzades a través d’una empresa especialitzada. A més, s’ha comptat “amb la inestimable col·laboració del Club de Muntanya de Redován”, ha assenyalat Ramón López, ja que els seus integrants “estan sempre disposats a tirar-nos una mà en el que a cura de la nostra serra es refereix, i al qual des de l’Ajuntament de Redován vol agrair la seua ajuda per tindre sempre a punt i cuidar amb tanta cura aquest entorn natural que és de tots els redovanenses”.