El certamen s’unirà a altres activitats per a celebrar les festes com l’espectacle de teatre infantil, concerts i la visita dels Reis Mags

L’alcaldessa de Redován i encarregada de la Regidoria de Festes, Nely Ruiz, al costat de la regidora de Cultura del municipi, Clara Ezcurra, han presentat aquest matí les activitats que el Consistori *redovanense ha programat per a aquest Nadal. “Enguany, i a causa de la situació que estem vivint en relació al Coronavirus, hem hagut de reduir el nombre d’activitats, però en cap moment s’ha considerat deixar sense activitats nadalenques al municipi durant aquests dies tan especials”, ha manifestat la primera edil, qui ha afegit que “totes les activitats programades es duran a terme seguint un estricte protocol de seguretat i amb totes les garanties enfront del Covid-19”.

La principal novetat serà el primer concurs nadalenc de decoració de façanes i balcons, que tal com ha explicat la regidora de Cultura, “és una iniciativa que naix amb l’objectiu d’involucrar a la ciutadania en la decoració festiva del municipi, i contribuir així a crear l’ambient nadalenc als carrers de la localitat”. Podran participar totes aquelles persones empadronades a Redován, “inscrivint-se de manera gratuïta abans del dilluns 14 de desembre presentant a l’Ajuntament el formulari emplenat que podran trobar en la web municipal i optant a tres premis en forma de cistella de Nadal”, ha explicat Ezcurra. Els adorns hauran d’estar instal·lats fins al dia 6 de gener, per a ser visitats pels membres del jurat per a valorar la seua originalitat i colorit, així com la il·luminació utilitzada, la creativitat i el resultat estètic de la decoració.

A aquest certamen s’uneix l’obra de teatre infantil “Tarzán”, de la qual els més xicotets podran gaudir diumenge que ve 20 de desembre a partir de les 17.30 hores, a l’auditori de la Casa de la Música ‘Antonio Ibáñez Serrano’. L’entrada és gratuïta, “i l’aforament per a aquesta activitat estarà limitat, havent d’accedir amb màscara protectora, respectant la distància de seguretat i complint el protocol de prevenció davant el Covid-19”, ha indicat l’edil de Cultura. Així mateix, durant aquest Nadal també podrem gaudir de l’actuació que la Unió Musical de Redován durà a terme en el matí del dia 24 en diferents punts del municipi, també a partir de les 10.00 hores, i “amb l’objectiu que les nadales i temes típics d’aquesta època puguen escoltar-se des de les diferents parts de la localitat, sense que els veïns i veïnes hagen de desplaçar-se o eixir de les seues cases”, ha explicat Ezcurra.

D’igual manera, els Reis Mags tornaran a visitar Redován el pròxim 5 de gener, amb un recorregut pels seus carrers que s’iniciarà a les 17.30 hores, perquè els xiquets i xiquetes puguen saludar-los des dels seus balcons i rebre els obsequis de les seues Majestats. Prèviament, i a partir del 28 de desembre, “els xiquets hauran pogut depositar les seues cartes amb els seus desitjos per a aquest Nadal en les Bústies Reals, que estaran instal·lats durant aqueixos dies a l’Església Parroquial de San Miguel Arcàngel, en el CEIP Sagrats Cors, i en les dependències de la Policia Local”, ha indicat l’alcaldessa.

Nely Ruiz també ha volgut convidar als ciutadans a participar d’aquests actes nadalencs i a celebrar aquestes dates tan entranyables “sempre seguint totes les indicacions de les autoritats sanitàries i respectant les limitacions establides per la Generalitat per a reunions de persones tant en espais públics com privats, així com el respecte a la limitació de circular en horari nocturn”. Les trobades amb familiars o afins podran aconseguir les 10 persones els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1 de gener, mentre que el ‘toc de queda’ s’ampliarà fins a les 1.30 hores el 24, 25 i 31 de desembre.