El depòsit de materials com a cendra, carbó o brases procedent d’estufes i ximeneres sense estar degudament apagats no està permés i pot suposar multes de fins a 750 euros
Evitar el risc d’incendi és l’objectiu de la Policia Local de Redován, que advertix de l’augment del nombre de contenidors de fem que han resultat cremats en els últims dies per l’abocament de cendres, carbó o brases procedents d’estufes i ximeneres de vivendes del municipi. Tal com informa el regidor de Seguretat Ciutadana, Adrián Ballester, estos materials “se estan depositant en els contenidors de fem sense comprovar prèviament que es troben totalment apagats, la qual cosa incrementa el risc d’incendi i el consegüent perill per a vivendes pròximes, vehicles aparcats als voltants o zones forestales”, ha explicat.
Esta pràctica, a més de suposar la mobilització dels mitjans d’emergències i bombers per a l’extinció del foc, ocasiona quantiosos gastos tant al Consorci de Bombers com al Consistori per la reposició dels contenidors danyats, ja que “ya s’han produït quatre incendis d’este tipus en l’última semana", segons ha indicat Ballester. La Policia Local recorda que l’ordenança municipal de convivència ciutadana, neteja i ornament de la via pública de Redován establix la prohibició de “depositar matèries enceses en les papereres i contenedores”, catalogant-la com una infracció que pot suposar sancions de fins a 750 euros junt amb l’obligació de reparar els danys o perjuís causats.
L’edil de Seguretat Ciutadana ha volgut agrair per endavant la col·laboració ciutadana en esta tasca, afegint que, d’esta manera, “e podran previndre situacions de risc per a tots que poden ser fàcilment evitables seguint unes simples indicaciones”.
Des de la Direcció de la Policia Local i l’Ajuntament de Redován es demana precaució a l’hora de rebutjar els calius d’estufes i ximeneres i no tirar-los en el contenidor de residus orgànics, ja que les brases poden conservar la calor durant diverses hores. És per això que “se recomana disposar en la nostra terrassa o jardí d’un poal o recipient metàl·lic on depositar les cendres durant més de 24 hores, submergint-les en aigua per a estar completament segurs de que no poden agarrar i sempre amb la precaució de no inhalar l’humo”, ha explicat el regidor. En el cas del carbó, serà necessari deixar que es refrede durant 48 hores, abocant aigua sobre el carbó calent i removent-ho amb atenció per a accelerar el procés de refredament.