• El Consistori transmet als responsables de Conselleria les queixes que reben dels usuaris per la saturació del servici

“L’alcaldessa de Redován, Nely Ruiz, ha tornat a expressar el seu descontent davant de del Departament de Salut d’Oriola per les condicions en què s’està oferint el servici sanitari en el consultori mèdic de la localitat. Tal com ha explicat la primera edil, “los dos pediatres i quatre metges amb què hauria de comptar el centre segons les seues característiques i població a qui atén s’han vist reduïts a únicament dos metges, reduint-se també el número del personal d’enfermería”.

Ruiz ha indicat que este dèficit se deu al fet que “ante la sol·licitud de vacacions o de baixes per malaltia, des del departament de Salut d’Oriola i la Conselleria de Sanitat no se substituïx el personal sanitari al no haver-hi metges disponibles en les bosses d’ocupació de la zona”, motiu pel qual s’ha produït un increment en l’agenda de pacients i la conseqüent saturació del servici. “Esto es traduïx en una atenció a l’usuari insuficient, una situació que ja porta produint-se en el nostre centre i que venim denunciant des de fa diversos meses”, ha insistit l’alcaldessa, que està en permanent contacte amb els responsables del departament de Salut d’Oriola, amb els que manté una relació de col·laboració.

Per este motiu, i des del mes de setembre, l’Ajuntament de Redován ha contactat en diverses ocasions als organismes de Sanitat responsables de la gestió del centre, com la directora d’Atenció Primària, Rosario Sansano; el gerent del Departament de Salut d’Oriola, Miguel Fayos, o la consellera de Sanitat, Ana Barceló. Respecte a la consellera, l’alcaldessa ha enviat diverses cartes a la titular de Sanitat, sense haver rebut resposta. “Nuestros metges continuen saturats, no tenen temps de realitzar totes les consultes telefòniques davant de l’acumulació de pacients, i els usuaris del mateix no paren de transmetre’ns les queixes al trobar un servici molt deficiente”, ha declarat la primera edil.

A més, “cabe recordar que esta situació s’està donant durant una pandèmia i, actualment, durant un repunt dels casos de Covid-19”, ha manifestat Ruiz, “lo que lamentablement no permet realitzar una bona gestió de la situació i es tracta d’un factor que pot influir molt en l’augment dels casos”. L’Ajuntament de Redován ha tingut constància de diversos veïns a qui se’ls ha comunicat que han estat en contacte amb positius confirmats, “que ja tenen símptomes compatibles amb el virus, i que estan esperant des de fa cinc dies a què contacten amb ells des del consultori per a poder fer-se la prova PCR”, ha explicat l’edil. Així mateix, l’alcaldessa ha indicat que el seu equip de govern “no desistirem en este assumpte, reivindicant el que és just i el que ens correspon com a població, sempre per a conservar la salut de tots els ciutadans de Redován”.