• El Ple avala el tràmit per a la redacció del projecte d’una obra valorada en uns 300.000 euros que s’executarà junt amb la Diputació

El Ple de l’Ajuntament de Redován, reunit en sessió Extraordinària, ha donat llum verda a la modificació de crèdit del pressupost municipal que permet a l’equip de govern disposar de 9.000 euros que es destinaran a sufragar la redacció del projecte del col·lector d’aigües pluvials del barri María Ros. “Un tràmit que des d’este equip de govern consideràvem molt necessari per a començar a desenrotllar el projecte quant antes”, ha indicat el regidor d’Urbanisme, José Nájar, “ya que esta infraestructura permetrà minimitzar els problemes d’inundabilidad que patix esta zona del municipi, una de les més afectades durant la DANA de 2019”.

El col·lector estarà instal·lat en el punt de menor altitud del municipi, des d’on s’evacuarà l’aigua acumulada cap a l’altre col·lector de la localitat. El projecte estarà basat en la memòria valorada que el Consistori ha realitzat amb anterioritat i que estima el valor total de l’obra en uns 300.000 euros. “Hemos de recordar que és en estos carrers on van tindre lloc els moments més complicats d’aquells dies de setembre de 2019, amb l’aigua de pluja que va arribar a l’altura de les finestres, i on es va haver de rescatar els veïns amb tractors i maquinària pesada”, ha recordat l’alcaldessa de Redován, Nely Ruiz.

El projecte inclourà també el reasfaltat de la zona, i una vegada acabat, serà presentat davant de la Diputació Provincial d’Alacant per a la seua valoració i execució. La vicepresidenta i diputada de Cicle Hídric de l’organisme provincial, Ana Serna, ja va realitzar una visita al municipi el passat mes de novembre en què va mantindre una reunió amb l’alcaldessa sobre este assumpte. En eixa trobada, en el que es va comptar amb presència de tècnics d’ambdós institucions, es va realitzar una inspecció de la zona per a conéixer el seu estat actual i les alternatives d’actuació.

La primera edil ha agraït a la institució provincial “el total suport que ha mostrat des del primer moment per a dotar d’infraestructures antiinundacions al municipi en cas de pluges torrencials, tan comuns en la nostra zona”. Així mateix, Ruiz ha indicat que “la intenció d’este equip de govern és intentar començar les obres del col·lector com més prompte millor, amb l’objectiu de solucionar definitivament este problema tan greu per a la ciutadania de Redován”.