• Després de concloure el termini per a la presentació i revisió d’al·legacions, el Ministeri ha aprovat el projecte definitiu i entra en fase de licitació

L’esperada rotonda del barri de Sant Carles de Redován està cada vegada més prop de ser una realitat. Així ho ha anunciat l’alcaldessa del municipi, *Nely Ruiz, qui ha informat de la notificació rebuda a l’Ajuntament *redovanense per part de la delegació valenciana de Demarcació de Carreteres de l’Estat que depén del Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana. Aquesta actuació preveu la millora de la seguretat viària de l’entorn a través del condicionament d’interseccions, la reordenació dels accessos i el tractament d’aquesta travessia, situada entre els punts quilomètrics 691 i 697 de la carretera N-340 en el tram comprés entre les localitats de Redován i Albatera.

L’actual projecte compta amb un termini previst d’execució d’uns sis mesos i amb un pressupost base de 2.218.058 euros que, després d’haver finalitzat el període de presentació i revisió d’al·legacions a aquest, es troba en aquests moments en fase de licitació de les obres. De la mateixa manera, “el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana ha donat instruccions a la delegació de Carreteres de la Comunitat Valenciana perquè done inici al procediment d’expropiació dels terrenys necessaris per a la construcció d’aquesta rotonda”, ha indicat Ruiz.

Es tracta d’una actuació que els diferents equips de govern de l’Ajuntament de Redován han reivindicat durant més de tres dècades a través de trobades amb organismes i diferents autoritats. El projecte inicial d’aquesta rotonda va ser aprovat en 2016, després de la qual cosa ha patit diferents retards i modificacions, i serà sufragat a càrrec dels Pressupostos Generals de l’Estat. “Aquesta és una gran notícia per al municipi, tant per als nostres veïns com per a tots els que transiten diàriament per aquestes carreteres per a anar a treballar o accedir a l’autovia”, ha manifestat la primera edil, “ja que suposa l’eliminació d’un punt negre històric en el qual, lamentablement, es produeix una gran concentració d’accidents”.

Així mateix, l’alcaldessa ha indicat que “des de l’Ajuntament de Redován esperem que el Ministeri puga dur a terme la licitació d’aquestes obres al més prompte possible perquè puguen iniciar-se”, ja que “a més de millorar la seguretat viària de la via, aquestes actuacions també repercutiran de manera beneficiosa per al desenvolupament social i econòmic del polígon industrial Sant Carles així com del barri del mateix nom”. Ruiz ha assegurat que l’actuació suposarà una millora en els accessos per a les empreses allí instal·lades i “per descomptat, per a les persones que resideixen en aquesta zona de Redován que mereixen poder transitar pel seu barri amb total seguretat, cosa que no poden fer ara mateix”.