La inversió de 3,4 milions inclou el Pla *Edificant i els plans d’obres de Diputació amb el pavelló esportiu i projectes de millora hídrica

L’edil d’Hisenda, Adrián Ballester, ha assegurat que es tracta d’un pressupost “realista i rigorós que té en compte els ingressos reals de l’Ajuntament”

Redován 25/06/2021. L’Ajuntament de Redován aprovarà en el Ple del pròxim dimecres 30 de juny el Pressupost General 2021, un document “atípic”, tal com l’ha qualificat l’alcaldessa, *Nely Ruiz, i que ascendeix fins als 8,9 milions d’euros, una xifra històrica per al municipi *redovanense que aconseguirà la major xifra inversora de la història del municipi. La regidora ha explicat que el pressupost tracta de donar resposta “a la crisi de l’emergència sanitària que ha derivat en una crisi econòmica i social a causa de la pandèmia de la COVID-19”.

Per a això es fa un esforç a incrementar les subvencions un 14,17% respecte a l’any passat, es congelen els impostos i es mantenen les bonificacions a col·lectius socials. D’altra banda Ruiz ha indicat que l’increment pressupostari en els ingressos es deu també al fet que l’Ajuntament ha rebut les subvencions pendents per despeses ocasionades per la *DANA de 2019, així com les obres previstes per la Generalitat Valenciana dins del Pla *Edificant i per la Diputació Provincial d’Alacant a través del Pla d’Obres i Pla +A prop, que permet el pagament de despesa corrent.

D’aquesta manera, la inversió en el pressupost ascendeix a 3,4 milions d’euros i en ella s’inclouen projectes d’obres importants per a Redován, com l’institut, el pavelló esportiu o les obres de millora hídrica. A més, “entre les obres que s’executaran l’any 2021 s’inclou la millora de les infraestructures hidràuliques del Barri María Ros per a evitar les inundacions i que licita directament la Diputació provincial”, ha afegit la primera edil.

El regidor d’Hisenda, Adrián Ballester, ha sigut l’encarregat de desglossar el Pressupost General 2021 de l’Ajuntament de Redován. Ballester ha assegurat que “s’han tingut en compte els ingressos i despeses reals de l’Ajuntament, per tant, es tracta d’un pressupost realista i rigorós, i en cap cas deficitari”. De fet, es planteja que una vegada executat el resultat siga d’una execució pressupostària positiva, amb superàvit i un romanent de tresoreria també positiu.

El responsable municipal d’Hisenda ha indicat que, a part de les ajudes del Pla Resistir ja convocades per a professionals i pimes del municipi, s’obrirà una altra convocatòria de subvencions per a ajudar als sectors professionals més castigats per la crisi econòmica. Quant als ingressos, el pressupost inicial és de 8.933.027,96 euros, un 44,75% més que el de l’any 2020. Per capítols, es preveu un increment dels ingressos per impostos indirectes del 7,24%. Es tracta dels ingressos per IBI, imposats de vehicles, les plusvàlues i l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE) que segueixen congelats un any més i que si augmenten és per la incorporació al padró de nous immobles en l’IBI, així com per l’increment de mercantils que tributen en l’IAE a Redován, gràcies al creixement d’empreses que aposten per localitzar-se en el polígon industrial Sant Carles de Redován. Els ingressos pel *ICIO (Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres) també pugen un 1,68% sobre la base de les peticions de llicències realitzades durant aquest any.

Pensionistes, famílies nombroses, persones en atur, discapacitades i joves rebran les bonificacions destinades a col·lectius socials també enguany. Adrián Ballester ha recordat que “des de fa més de huit anys no s’ha tingut en compte l’actualització de l’IPC en les taxes per la prestació de serveis públics, per la qual cosa l’Ajuntament assumeix el finançament dels mateixos i això afecta al conjunt de la despesa pública”.

Respecte a les despeses, es preveu que siguen de 8.745.925,52 euros, un 41,72% més respecte al pressupost inicial del passat any. Per capítols, pugen les despeses de personal per l’augment salarial dels empleats públics i la creació de noves places per a augmentar l’eficiència en la gestió administrativa (un lloc d’intervenció, tresoreria i de tècnic d’administració general) i també pugen les despeses corrents motivat, sobretot, pel nou contracte de recollida de residus que millorarà el servei adaptant-lo a les necessitats actuals del municipi, la qual cosa també suposa un major cost. “La crisi econòmica en la qual ha derivat la crisi sanitària del Coronavirus ens ha portat a fer un esforç a atendre les persones del nostre poble que el necessiten, i per això dins de les despeses, s’incrementen de manera considerable els destinats a subvencions, un capítol que passa de 601.635,83 euros en 2020 a 686.891,39 euros en 2021”, ha precisat el regidor d’Hisenda.

A més, com s’ha fet durant els últims sis anys, “s’inclou en el pressupost un fons de contingència de 50.000 euros amb el qual fer front a qualsevol eventualitat que es puga produir, sense necessitat d’haver de tirar mà d’altres partides”, ha dit el regidor. Adrián Ballester ha insistit que aquest pressupost “és realista i està dissenyat perquè aconseguim, al tancament de l’exercici, tindre un resultat pressupostari positiu, així com un romanent de tresoreria també positiu”.