Redován 16/7/2021. Un total de 19 persones treballaran a Redován des de dilluns que ve 19 de juliol fins al dia 19 d’octubre per a executar els treballs de neteja i manteniment de barrancs, camins rurals, àrea recreativa L’Ermita i diferents carrers i places. Ho faran sobre la base de la subvenció obtinguda per l’Ajuntament *redovanense dins del conveni del Servei Públic d’Ocupació Estatal (*SEPE) amb les Corporacions Locals. Un total de 78.796,80 euros que cobreix al cent per cent els costos salarials dels treballadors.

L’edil d’Ocupació, Maite Martínez, ha donat compte aquest matí de la pròxima incorporació d’aquests 19 treballadors, 13 homes i 6 dones, “que durant tot l’estiu faran treballs que són molt necessaris a Redován”, ha dit l’edil. Consistiran en el desbrossament de barrancs, recollida de residus i neteja per a evitar arrossegaments de materials en cas d’avingudes d’aigua, així com condicionament de les infraestructures dels camins rurals de Redován. També s’inclouen labors de neteja i manteniment de l’àrea recreativa L’Ermita, Poliesportiu Els Passos, carrers i places públiques així com els barris de Sant Carles i El Racó.

64 jornades laborals completes

En total es realitzaran 64 jornades laborals completes, és a dir, de huit hores per persona, “en les quals durem a terme un complet pla de millores de camins, carrers i barrancs que com cada estiu és necessari, sobretot de cara a la temporada de pluges de la tardor en el cas dels barrancs”. La regidora d’Ocupació ha detallat que els residus que es retiren dels *barracos “seran traslladats a abocadors autoritzats per al seu correcte tractament, i es posarà l’accent principalment a netejar la zona de l’Ermita, ja que comptem amb un paratge privilegiat per la seua naturalesa i les seues vistes que l’ha convertit en un espai cada vegada més visitat per persones de la nostra localitat i també de fora”.

Respecte als carrers, Martínez ha precisat que el llistat és llarg, però ha citat algunes com les avingudes de la Llibertat, Constitució i de la Diputació, els carrers Les Escoles, *Escorrata o Saboners en el centre i pràcticament totes les places del nucli urbà, La Paz, Comunitat Valenciana, Francisco Ferrer, Miguel Hernández, Plaza de la Creu o de la Salut, entre altres.

 

“Com cada any, la sol·licitud es realitza a l’Oficina Labora d’Orihuela on se selecciona al personal”, ha explicat la regidora, qui ha puntualitzat que es tracta de contractes amb una duració determinada i denominats “d’interés social/ foment de l’ocupació agrària”. Les persones seleccionades estan inscrites en *Labora i afiliades al Règim Especial Agrari de la Seguretat Social.