L’Ajuntament de Redován ha posat en marxa les ajudes amb destinació a minimitzar l’impacte econòmic del COVID-19 sobre pimes, micropimes, xicotets empresaris autònoms i professionals amb domicili fiscal en el municipi que s’han vist afectats per les conseqüències econòmiques derivades de la pandèmia. Aquestes ajudes de fins a 3.000 euros per sol·licitud, s’atorgaran a través de la subvenció de 58.578,33 euros concedida per la Diputació Provincial d’Alacant al Consistori *redovanense, i les persones interessades tenen des de hui i fins al 22 d’octubre per a demanar-les a través de la Seu Electrònica de l’Ajuntament de Redován, on també poden consultar al detall les bases de la convocatòria publicades ahir en el Butlletí Oficial de la Província d’Alacant.

Podran beneficiar-se d’aquesta ajuda les pimes, micropimes, autònoms i professionals que hagen reduït la seua facturació en almenys en un 25% respecte a la mitjana mensual facturada en 2019. Es considera microempresa a aquella que compta amb un màxim de 10 treballadors i que té un volum de negoci anual o balanç general de no més de dos milions d’euros. A més, han de complir una sèrie de requisits que s’especifiquen en les bases, com estar d’alta en l’IAE en el municipi a data 31 de desembre de l’any passat o que el domicili fiscal es trobe a Redován.

L’edil José *Nájar ha explicat que són ajudes directes destinades a cobrir despesa corrent abonat entre l’1 de juliol de 2020 i el 30 de juny de 2021. El regidor ha explicat que el que es pretén és “atorgar liquiditat a les empreses per a facilitar el seu manteniment i amb ell, l’ocupació de persones del nostre poble”. Entre les despeses subvencionables està la quota d’autònoms, el lloguer del local o negoci, les despeses de consultoria i assessoria, de telefonia i internet, etc. No obstant això, no es podran subvencionar un altre tipus de despeses com els pagaments en efectiu o l’IVA i la resta d’impostos i taxes, ja que no són conceptes que puguen incloure’s en aquesta mena d’ajudes.

El termini de sol·licitud és de 15 dies una vegada publicades les bases en el Butlletí Oficial de la Província. Pla Resistir D’altra banda, l’Ajuntament de Redován a través de la Junta de Govern Local, ha aprovat les ajudes del Pla Resistir de la Generalitat Valenciana que “van començar a pagar-se divendres passat 24 de setembre. Es tracta d’un total de 52 ajudes a micropimes i autònoms de determinades activitats relatives al comerç i l’hostaleria que comptaven amb un import màxim de 2.000 euros per sol·licitud”, ha precisat l’edil.