Les antigues dependències del gimnàs municipal de Redován tornaran a obrir les seues portes en els pròxims mesos, una vegada es realitzen les obres previstes de reforma, per a convertir-se en un espai formatiu. Així ho ha anunciat l’alcaldessa *redovanense, *Nely Ruiz, qui ha volgut recordar que, “encara que en un primer moment teníem previst reobrir-lo com a gimnàs, considerem que en aquests moments les necessitats del nostre municipi són unes altres i per això crearem un espai d’aules homologades que podran acollir tallers d’ocupació i permetre la formació en diferents oficis a les persones parades del nostre municipi”. Ruiz ha considerat que, en l’actualitat, Redován compta amb “una oferta de gimnasos que considerem bona, a més d’instal·lacions esportives municipals també concordes a les nostres necessitats i un pavelló cobert en projecte, mentre que no disposem d’espais on fer formació, la qual cosa obliga al fet que les persones que volen fer determinats cursos hagen d’eixir de la localitat per a realitzar-los”.

En aquest sentit, l’alcaldessa ha assegurat que “ja ens hem posat en contacte amb *Convega, consorci amb el qual ja realitzem accions d’aquest tipus, i els seus tècnics han vist les instal·lacions i avaluat la seua idoneïtat perquè siguen homologades com a aules de formació”. *Nely Ruiz ha realitzat aquest anunci en una compareixença en la qual ha estat acompanyada per la regidora d’Educació, Marisol Ibáñez, i per la d’Ocupació, Maite Martínez, atés que, en un primer moment, una vegada es condicione l’espai, les instal·lacions s’utilitzaran per a acollir a l’alumnat del Col·legi Sagrats Cors que haurà d’abandonar el centre durant les obres de reforma que començaran en els pròxims mesos.

L’alcaldessa de Redován ha assegurat que s’ha triat aquesta opció “per a poder agilitar les obres del Pla *Edificant, perquè si hem de sol·licitar aules prefabricades els treballs es demorarien més en el temps. L’edil d’Educació, Marisol Ibáñez, ha recordat que el projecte bàsic i d’execució del Col·legi Sagrats Cors va passar per Ple la setmana passada i en aquests moments està en període d’exposició pública després del qual ja es posarà en marxa la licitació. “Esperem poder començar com més prompte millor a actuar en una obra que millorarà l’accessibilitat i la salubritat del col·legi”, ha dit la regidora, qui ha apuntat que “es dotarà d’una escala nova i ascensor al pavelló gris que garantisquen l’accessibilitat de tot l’alumnat i es reformaran íntegrament els banys, un total de sis unitats a construir en el buit que deixarà la vella escala”. Això suposarà el gruix d’una obra que inclou la substitució de persianes i fusteria tant en el pavelló gris com en el roig. “En aquest últim també es rehabilitarà la pèrgola d’accés de l’exterior, a reparar diferents zones de façana i canviar les persianes, entre altres coses”, ha comentat Ibáñez. Una actuació en 1.110 metres quadrats de superfície “que adaptaran el centre a les necessitats de la comunitat educativa *redovanense”.

Per part seua, l’edil d’Ocupació, Maite Martínez, ha defensat la necessitat que, una vegada acabades les obres del col·legi i també les de l’institut, l’inici del qual és imminent en aquest últim cas, “Redován compte amb un espai en el qual formar a les persones que ixen de l’institut i no volen anar a un cicle formatiu o a la universitat, o simplement, a persones que per circumstàncies no van rebre formació abans i que ara, amb més edat, volen aprendre una professió i podran fer-ho sense eixir del nostre poble”. Per això ha posat l’accent que “treballarem de la mà amb *Convega perquè Redován puga convertir-se en un més dels molts punts de realització de cursos que ofereix el consorci, ja que fins ara hem acollit alguns, però molts menys dels que ens agradaria”. Martínez ha precisat que el procediment d’homologació i acreditació de centres col·laboradors es realitza sobre la base d’una ordre de la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació que regula el procediment per a l’acreditació de les instal·lacions, sempre que es complisquen els requisits mínims d’espai, instal·lacions i equipament que s’estableix per a tots els mòduls formatius dels certificats de professionalitat.

Per a concloure, l’alcaldessa ha dit que espera tindre llest al més prompte possible el projecte d’adequació de les instal·lacions “i recuperar un espai públic que portava ja diversos anys tancat per a utilitzar-lo en benefici de la ciutadania *redovanense”.