El projecte del centre escolar cerca en aquesta ocasió inculcar en la comunitat escolar quatre dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides relacionats a la igualtat i l’educació

Redován 28/1/2022. RedovánpolisGo! El poble sostenible, és el projecte que durant aquest curs ha posat en marxa el Col·legi Sagrats Cors de Redován i que compta amb el suport de l’Ajuntament. Aquest projecte, encaminat a inculcar en la comunitat educativa els Objectius de Desenvolupament Sostenible (*ODS) de Nacions Unides, ha llançat una ‘missió especial’ amb motiu de la celebració, el 8 de març, del Dia Internacional de la Dona i en la qual busca la implicació no sols de l’alumnat i les seues famílies, sinó de tota la ciutadania *redovanense.

La ‘Missió especial 8M’ persegueix complir amb quatre dels *ODS, els relatius a l’educació de qualitat, igualtat de gènere, reducció de les desigualtats i aliances per als objectius. Rubén Ferrer, coordinador de la comissió Agenda 2030, explica que participar és molt fàcil, “només cal crear un cartell sobre la igualtat real entre homes i dones”. Busquen aconseguir el major nombre de cartells on s’expresse el sentiment cap a dones a les quals admirem, bé siguen de les nostres famílies, amigues, companyes d’estudis o treball, o famoses.

Es tracta que cada persona participant aporte la seua opinió sobre les desigualtats, com hauríem de tractar-nos i, sobretot, que ningú és més que ningú, com a precisa la nova missió. A més, en aquesta ocasió, també es compta amb la participació de l’Institut de Redován.

Des de la Regidoria de Serveis Socials, l’edil Marisol Ibáñez, explica que l’Ajuntament sol participar en aquesta iniciativa a través d’altres regidories més relacionades amb la protecció del medi ambient o el foment de pràctiques sostenibles com el reciclatge, “però ens fa vertadera il·lusió poder col·laborar també des de Serveis Socials en una missió en la qual busquem la participació de col·lectius i persones del nostre municipi en general”. Per a això, des del Consistori “divulgarem la missió a través dels nostres canals de comunicació, compartint en les nostres xarxes socials aquesta iniciativa a més de recollir els treballs a l’Ajuntament”.

De cara als actes del 8M, l’edil ha precisat que també es valora la possibilitat de poder exposar els cartells. Els treballs poden presentar-se en grandària A4 amb el nom i número de contacte per darrere. Docents, xiquetes i xiquets, famílies i àvies de la Mancomunitat La Vega entregaran els seus en el col·legi i la resta de persones que vulguen participar poden deixar-los a l’Ajuntament. El termini de presentació acaba l’11 de febrer.