L’Ajuntament de Redován ha posat en marxa, a través de la Regidoria d’Urbanisme, la campanya de neteja de solars que cada any es realitza, i a través de la que es recorda, als propietaris dels terrenys sense construir del municipi, que és necessari que els mantinguen en bon estat per a així evitar l’aparició d’insectes i rosegadors que causen molèsties a la ciutadania. El regidor d’Urbanisme, José Nájar, ha sigut l’encarregat de presentar aquesta campanya “per a la qual en aquesta ocasió hem optat per enviar una carta a totes les persones titulars de solars de Redován instant-los que realitzen la neteja abans del 15 de juny, data a partir de la qual la Policia Local vigilarà si s’ha fet o no i s’adoptaran les mesures oportunes des de l’Ajuntament”. Nájar ha precisat que enguany, “en lloc de traure un Bàndol d’Alcaldia com s’ha fet en altres ocasions, hem optat per distribuir pel poble aquest cartell, molt més visual i que pensem que arribarà més a les persones que el puguen veure”.

‘Si jo puc, tu pots’, és el lema d’aquesta campanya que també ha adoptat l’etiqueta #*RedovánMásLimpio que acompanyarà a les publicacions que es realitzaran cada setmana en xarxes socials. “La idea és poder crear un àlbum de fotos setmanal en el qual puguem fer un repàs dels solars que es van netejant”.

Ordenança Municipal

Redován compta des de l’any 2020 amb una Ordenança Municipal de Convivència Veïnal en la qual s’estableix l’obligatorietat de mantindre aquests terrenys en condicions d’higiene i salubritat. El responsable municipal ha recordat que aquesta normativa estableix multes per als qui no netegen els seus solars “que poden anar dels 750 als 1.500 euros, però he de dir que aquesta campanya no té cap afany recaptatori, sinó que l’única cosa que pretenem des de l’Ajuntament és que es netegen els terrenys i que, amb això, els seus propietaris contribuïsquen al fet que el nostre municipi estiga més net i no es generen problemes de convivència entre veïns”.

Nájar ha matisat que “la millor data per a realitzar la neteja és precisament ara, durant els mesos de maig i juny, i enguany és més que necessària atés que les pluges de març i abril han fet que les plantes cresquen molt i propicien que s’avancen les molèsties per aparició de mosquits i un altre tipus d’insectes”. Així, ha agraït als qui ja han complit amb el seu deure i ha apel·lat als qui encara no ho han fet al fet que es posen en marxa com més prompte millor.