El regidor d’Urbanisme, Hisenda i Contractació de l’Ajuntament de Redován, José Nájar, ha fet hui balanç del treball realitzat en aquests departaments durant el mandat que està a punt d’acabar. Quatre anys en què la *DANA i el COVID-19 han marcat l’agenda a municipis com Redován, centrat en recuperar-se dels efectes ocasionats per tots dos successos. Encara així, durant aquest temps s’han invertit més de 5,5 milions d’euros en obres, principalment per a pal·liar els efectes de les pluges torrencials, millorar la xarxa d’aigua i clavegueram i a adaptar a les necessitats del municipi les seues infraestructures educatives.

Nájar ha començat la seua compareixença agraint al personal municipal el treball realitzat tant per a tramitar les ajudes posades en marxa per altres administracions per a reparar els danys per la *DANA de setembre de 2019 com per a sol·licitar les subvencions posades en marxa per a fer el propi amb el COVID-19 en l’economia local, al marge d’altres ajudes que han arribat tant de la Diputació Provincial d’Alacant com de la Generalitat Valenciana. “Amb el mateix nombre de funcionaris s’ha executat més del doble de subvencions que en anys anteriors”, ha indicat el regidor, qui també s’ha mostrat agraït amb la labor de la resta de l’equip de govern “perquè hem sigut un govern fort que ha actuat directament en la millora del nostre municipi, tot això sense pujades d’impostos, tot el contrari, amb la suspensió de diversos anys de tributs com la taxa per la instal·lació de terrasses per a ajudar a l’hostaleria.

El també primer tinent d’alcalde redovanense ha desgranat les diferents actuacions, entre les quals destaca, quant a frenar la força de l’aigua en cas de pluges torrencials, l’aprovació d’un pla de mesures enfront d’inundacions, a més del mur del carrer Menéndez Pelayo (49.828,31 euros) amb subvenció de la Diputació i el col·lector del Barri María Ros per al qual l’Ajuntament va realitzar el projecte per un valor de 273.871 euros i també va executar la Diputació. José Nájar ha explicat que a aquestes obres “prompte se sumarà el tanc de tempestes de la Plaça Pau VI que acaba d’adjudicar-se i que ajudarà al col·lector”.

En referència a infraestructures educatives, i en aquest cas amb subvenció de la Generalitat Valenciana i tramitació i seguiment dels projectes per part de l’Ajuntament, Redován acaba el mandat municipal amb els seus centres educatius llestos per a poder atendre en les condicions que mereix a la comunitat educativa. A través d’aquest pla s’han gestionat les obres d’ampliació de l’IES Jaime de Sant Ángel amb un import de 2.071.263,84 euros i del CEIP Sagrats Cors, per valor de 1,6 milions. Al mateix temps s’ha aprofitat per a remodelar l’antic col·legi per a acollir a l’alumnat durant les obres en el centre d’Infantil i Primària, una inversió de 150.000 euros que fa que aquest espai quede homologat per a poder realitzar un altre tipus de formacions una vegada que els xiquets i xiquetes estiguen de tornada en el Sagrats Cors.

Millora de la xarxa de proveïment i clavegueram

Els treballs per a la millora de la xarxa de proveïment d’aigua potable i clavegueram de Redován suposen una inversió que ronda el milió i mig d’euros. D’ells, 934.984,32 ja estan executats, aprofitant per a millorar entorns urbans com els dels carrers A baix, Pare Manjón i Joan XXIII, i estan aprovades per a la seua execució obres per valor de 543.474,97 euros. D’entre elles, l’edil ha destacat la del carrer Sant Blas, “on a més de renovar tota la xarxa de proveïment d’aigua i acabar amb les molèsties als veïns pels trencaments, s’asfaltarà i s’eixamplaran les voreres per a aconseguir, com en les anteriors actuacions, un Redován més sostenible urbanísticament”.

Altres infraestructures

D’altra banda, José Nájar també ha fet esment al desbloqueig de l’expedient per a la cessió de la parcel·la del centre mèdic, ja que s’ha aconseguit la inscripció de la mateixa en el Registre de la Propietat i Cadastre per a ús dotacional, cosa que fins ara no s’havia aconseguit, “i treballem per a realitzar la cessió i que per fi puga ser una realitat”. El regidor ha ressaltat que el que ja és realitat és la posada en marxa, fa a penes uns dies, de la rotonda d’accés al polígon industrial per la N-340. “Aquesta va ser la primera reunió que vam mantindre amb Foment l’any 2019, i hui està en marxa”. Respecte al polígon industrial ha assenyalat que en aquests anys s’han incorporat sis grans empreses, “la qual cosa deixa patent que som un govern que ha donat seguretat jurídica a la inversió privada”. Finalment, José Nájar ha recordat que està en tramitació el Pla de Minimització “que permetrà regularitzar les construccions fora d’ordenació”. L’edil ha explicat que aquest mes s’ha acabat la delimitació de les construccions i fixat les àrees d’actuació. “Com a pas previ a la seua aprovació, en els pròxims dies es realitzarà el tràmit de consultes que exigeix la llei, la qual cosa anunciarem i reunirem els propietaris dels habitatges per a donar-los tota la informació”, ha conclòs.