L’Ajuntament de Redován ha presentat la seua programació del mes de desembre, en la qual a més dels tradicionals actes nadalencs, s’ha volgut posar el focus en la infància i la joventut perquè esta població puga preparar els seus plans per a les pròximes setmanes i, sobretot, per al seu període de vacances nadalenques. Les regidores d’Infància i Benestar Social, Marisol Ibáñez, i de Cultura i Educació, Clara Ezcurra, han sigut les encarregades de donar a conéixer esta programació en la qual es veuen involucrades de manera directa o indirecta totes les àrees de l’Ajuntament.

Marisol Ibáñez ha desgranat les accions dels seus departaments que comencen este mateix divendres amb un taller de calistenia en la Plaça Francisco Ferrer dirigit a joves de 12 a 16 anys. “Els més xicotets començaran les activitats el dissabte 9 de desembre a partir de les deu del matí, amb una ludoteca en la qual els monitors realitzaran jocs, gimcanes, balls i tallers als xiquets i xiquetes a partir de 5 anys. El dia 15 arribarà el torn del teatre d’improvisació en un taller que tindrà lloc en el Centre de Majors dirigit a la població a partir de 16 anys, i el dissabte 16 de desembre tindrà lloc una activitat de planetari amb realitat virtual i observació solar. Eixe mateix cap de setmana del 16 i 17 de desembre tindrà lloc una acampada del CIAM en la localitat alacantina de Biar, amb accions relacionades amb la cura del medi ambient.

El divendres 22, en vespra de les dates nadalenques, els xavals de 12 a 16 anys tenen una cita en el Centre de Majors amb un scape room que es desenvoluparà de 17.00 a 20.00 hores, i del 26 de desembre al 5 de gener “tindran lloc les tradicionals activitats lúdiques nadalenques, que es porten tant al centre de Redován com als barris de Sant Carles i El Racó en horari de 9.00 a 14.00 hores, amb l’objectiu de conciliar la vida laboral i familiar de les mares i pares que treballes en este període no lectiu”. Marisol Ibáñez ha anunciat que enguany, com a novetat, el dia 23 de desembre hi haurà una bicicletada familiar amb eixida i arribada en la Plaça de la Pau. Començarà a les deu del matí i durarà entorn de 45 minuts, amb un recorregut per diferents carrers de la localitat. En acabar, hi haurà esmorzar i es posarà en marxa una jornada amb les associacions *redovanenses en eixa mateixa plaça. Una altra de les cites d’esta programació nadalenca cada any és l’excursió jove a la fira Exponadal en la Institució Firal Alacantina (IFA), que tindrà lloc el dia 26, i el 29 “tancarem la programació amb les nadales intergeneracionals que es realitzen des del CLIA, amb eixida des del Centre de Majors”.

Encés de llums el dia 7 de desembre

El Nadal s’encendrà a Redován el 7 de desembre, tal com ha explicat l’edil Clara Ezcurra, qui ha donat compte de la programació d’activitats tradicionals com ho és la jornada turístic gastronòmica que es realitza cada any en la Plaça de la Pau amb responsables de les carnisseries del poble que a través dels productes típics, en esta ocasió el diumenge 10 de desembre des de les deu del matí, rememoraran la matança del porc que durant dècades es va realitzar per Nadal en multitud de llars de Redován. “El teatre no pot faltar en estes dates, i arribarà a la Casa de la Música ‘Antonio Ibáñez Serrano’ el diumenge 17 de desembre a les sis de la vesprada, amb l’obra dedicada al públic infantil ‘La bombonería fantàstica”, ha dit Clara Ezcurra, qui ha precisat que els més xicotets tindran una altra cita important el divendres 22, també a partir de les sis de la vesprada, per a visitar a Papà Noel a la seua casa arbre i entregar-los les seues cartes en la Plaça de la Pau. Posteriorment es farà un cercaviles amb diversos personatges d’Harry Potter fins a la Plaça Miguel Hernández.

Els joves també tindran el ja tradicional *tardeo, en esta ocasió el 23 de desembre en la Plaça Miguel Hernández de 17.30 a 01.00 hores, mateix dia en què la Unió Musical de Redován farà la seua festa nadalenca a les cinc de la vesprada. El divendres 29 seran les campanades infantils en la Plaça de la Pau, on hi haurà una festa per a acomiadar l’any amb matalassets i diferents tallers. Tancarem l’any amb música, el dia 30 de desembre a la Casa de la Música Antonio Ibáñez Serrano amb el concert ‘Il·luminant Redován’. El 3 de gener el Patge Real rebrà les cartes dirigides a Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, Melchor, Gaspar i Baltasar, instal·lant el seu campament en la Plaça Miguel Hernández a partir de les sis de la vesprada, i la programació acabarà, com cada any, amb la Cavalcada de Reis del 5 de gener a les sis de la vesprada des de la Plaça de la Creu. A continuació, es representarà l’Acte de Reis Mags.