El portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Redován i regidor d’Hisenda, José Nájar, ha comparegut hui per a donar compte de l’informe realitzat per la Sindicatura de Comptes al Consistori *redovanense i que té com a fi millorar els processos interns de la gestió municipal.

Nájar ha explicat que l’òrgan de comptes tots els anys i de manera aleatòria, selecciona una sèrie de municipis a fi d’analitzar-los i posar de manifest les seues àrees de millora, fent una sèrie de recomanacions que amb posterioritat, comprova si s’implementen”. Nájar ha afegit que Redován ha sigut objecte d’esta fiscalització, igual que altres municipis com Torrent o Alzira, on s’ha revisat el funcionament durant l’any 2022 de l’àrea de Contractació, així com diferents aspectes de gestió econòmica i financera del compte general d’eixe any.

“La intenció és fiscalitzar per a poder millorar, a través d’este informe, els processos interns de gestió municipal”, ha precisat l’edil, qui ha manifestat que en cap moment el citat informe, en les seues 81 pàgines, cita la paraula ‘irregular’ ni una sola vegada”. De fet, la Sindicatura, a més de proposar diferents millores i recomanacions en matèria de contractació, conclou, en la seua pàgina 7, que l’activitat contractual desenvolupada per l’Ajuntament de Redován durant l’any 2022 resulta conforme. L’edil d’Hisenda ha donat compte “com a mostra de compromís i transparència” de les recomanacions que fa la Sindicatura de Comptes, per exemple, que es prenguen mesures per a evitar presentar fora de termini alguns processos “sabent que no existix perjuí per al propi Ajuntament ni per als *redovanenses, i entenent la càrrega de treball habitual”.

Així, ha rebutjat que s’utilitze este informe per a posar en dubte la labor de transparència que realitza el govern municipal “quan en realitat, el propi informe, en la seua pàgina 42, indica que l’Ajuntament disposa d’un Portal de Transparència que s’ha comprovat adequat a les obligacions de l’article 20 de la Llei 1/2022 de Transparència i Bon govern”. Igualment, l’informe recomana actualitzar fórmules de contractació per a així millorar el procés d’adjudicació, sense que, amb això, es trasllade cap irregularitat sobre aquest tema, “per la qual cosa queda de manifest que l’Ajuntament de Redován complix la Llei de Transparència i Bon Govern, alhora que la contractació és conforme a la Llei”.

Per a finalitzar, José Nájar, ha sigut contundent i ha assegurat “que no existixen irregularitats, falta de transparència ni tampoc una mala gestió ni greus deficiències en la contractació i per tant des de l’equip de govern ens oposem a qualsevol informació referent a això que pose en dubte la labor del personal del propi Consistori”.