Tot preparat a Redován per a donar el #tret# d’eixida a les festes patronals en honor a la Verge de la Salut i a San Miguel. Un mes d’actes festius, culturals i d’oci en el municipi que es posarà en marxa el dijous 29 d’agost i que es prolongarà fins al 29 de setembre, festivitat de San Miguel Arcàngel. L’alcaldessa i regidora de Festes, Nely Ruiz Peral, ha sigut l’encarregada de presentar tots els detalls d’estes celebracions, que estan arreplegats en el llibre que els veïns i veïnes de Redován poden arreplegar a partir de hui a l’Ajuntament i que té com a carta de presentació una portada que mescla fotografia i il·lustració a càrrec de Francisco Miguel Fuentes Medina i Sergio Hernández Gil.

“Per descomptat que és un cartell que no deixa indiferent i que reunix l’important paper que tenen les dones a Redován i en les seues festes, a través d’una fotografia de les reines i representants de comparses i barraques d’esquena, abraçades per la cintura i presenciant un castell de focs artificials”, ha descrit Ruiz, qui ha agraït el treball als seus autors, així com a la directora de la publicació, Myriam Lledó *Illán. “És una revista en la qual es dona cita tot el poble de Redován a través de les seues associacions, servicis, comerços i veïns, una publicació que cada any és més important i interessant”, ha afirmat Nely Ruiz.

La primera edil ha aprofitat per a presentar als càrrecs festers d’enguany, amb María del Carmen Mas Almarcha com a pregonera; Pepi Ibáñez Salazar, de la comparsa Sultanes del Rei Ahmed com a Festera d’Honor i, per tant, encarregada de disparar el tradicional ‘chupinazo’ des del balcó de l’Ajuntament; així com a les corts d’honor adultes i infantils, les reines de les quals es coneixeran després de la gala d’elecció que se celebrarà en la nit del divendres 30 d’agost. Es tracta de *Leyre Ruiz Fuentes, María Pérez Canales e Ylenia Martínez Trigueros com a candidates a Reina Infantil, i Ainhoa Tejuelo Pérez, Nicole Emperatriz Estañ Pozuelo i Triana Contreras Lucas com a candidates a Reina Major. La que no haurà de passar per cap elecció és la Reina de la Tercera Edat, Encarna Hernández Rocamora, que serà coronada eixa mateixa nit en l’escenari de la Plaça de la Pau. Fins llavors, Martín Cartagena Martínez i Chloe Cartagena Navarro, s’encarregaran de guardar les corones de les reines com a Patges 2024.

“La programació de les festes, que també es podrà consultar a través de les nostres xarxes socials així com des de la pàgina web, s’ha dissenyat, com és habitual, perquè totes les persones que viuen a Redován tinguen l’oportunitat de gaudir-la, amb actes de distint tipus i per a tots els públics”, ha dit Nely Ruiz, qui ha puntualitzat que inclou les tradicionals desfilades, concerts, així com esdeveniments que s’han incorporat a la programació al llarg dels anys, com és el cas del PhilanTrophic Sound, un festival que tornarà el divendres 20 de setembre al Poliesportiu Els Passos després de l’èxit de la seua primera edició l’any passat.

Les festes es posen en marxa el dijous 29 d’agost amb el concert fester i el lliurament de premis a caps i files dels diferents bàndols en les desfilades de l’any passat. L’Elecció de Reines s’avança a divendres, en concret al 30 d’agost a la nit en la Plaça de la Pau, on també es llegirà el pregó a càrrec de Mari Carmen Mas Almarcha. El dissabte 31 al matí tindrà lloc el chupinazo infantil i la festa de la espuma en la Plaça de la Pau i ja #a la vesprada a les 20.00 hores partirà l’Ofrena de Flores des de la Plaça Miguel Hernández. A les 21.00 tindrà lloc el Chupinazo i el reardit des de la Plaça de l’Ajuntament al Poliesportiu Els Passos, en la zona coberta dels quals actuaran els DJ Mel Rows i Víctor Alavés. El diumenge 1 de setembre la Barraca La Gramaera realitzarà la tradicional exhibició de *grama i filat al pati del col·legi.

Després d’este intens cap de setmana arriba una setmana més intensa encara, ja que en el que a festes es referix, s’iniciarà el dimecres 4 amb l’obertura de les barraques. El dijous 5 de setembre al migdia serà la xaranga tapeo i el dissabte 7 la Desfilada General organitzada per la Junta Central Festera. El diumenge 8, festivitat de la patrona, la missa i la processó centraran l’agenda festiva. Un dels actes amb més demanda de les festes són les vesprades de vaquilla en el recinte taurí, els dies 9, 10 i 11 de setembre a les 21.00 hores. Recinte en el qual el dijous 8 de setembre tindrà lloc l’espectacle eqüestre ‘El domatge en l’aire’. El divendres 13 l’Associació de Ball de Redován porta a la Plaça de la Pau la seua tradicional gala de ball i el dissabte 14 la Festa Blanca inundarà la Plaça Miguel Hernández, amb actuació del grup Ciutat Canalla i de DJ Isidro. El diumenge 15 al matí serà el moment dels més xicotets, amb jocs infantils en la Plaça Miguel Hernández.

El Festival PhilanTrophic Sound, que un any més destinarà els fons recaptats a diferents col·lectius *redovanenses. Un dia més tard la Gran Desfilada Multicolor desplegarà als carrers de Redován la gran creativitat de grups, barraques i comparses a l’hora de crear disfresses, una jornada que acabarà amb la Festa *Remember Redován Balla 2.0 en el Poliesportiu Els Passos. L’últim cap de setmana de festes continuarà el divendres 27 de setembre amb un concert a San Miguel a càrrec de la Unió Musical de Redován i el dissabte 28 tornarà la música en directe amb La Hornet. El diumenge 29, festivitat de San Miguel, conclouen les festes amb els actes religiosos en honor al patró i un tret de focs artificials.

“Esperem que siga una programació que agrade i, sobretot, que es gaudisca per part de tots en uns dies en què aprofitem per a fer més gran el nostre sentiment de poble”, ha dit l’alcaldessa, qui ha precisat que qualsevol canvi en el programa per motius aliens a l’organització, així com les instruccions a seguir per a inscriure’s en esdeveniments com la Festa Blanca o la Desfilada Multicolor s’aniran anunciat a través dels perfils socials de l’Ajuntament.

Nely Ruiz ha afegit que serà també per xarxes socials, en concret a través de Facebook i Instagram, on la ciutadania podrà votar entre diferents opcions quina serà la primera cançó que sone després del Chupinazo en la Plaça de l’Ajuntament. “Ho farem a través d’una enquesta que es posarà en marxa el 26 d’agost i a la qual animem a participar especialment als joves i als qui assistisquen a este acte, i el divendres anunciarem quina serà eixa cançó que gaudirem en eixe inici oficial de les festes”.