Ametllats

Ingredients:

  • 1 kg. D’ametlla mòlta.
  • ¾ Kg. De sucre mòlt.
  • 6 ous.
  • Hòsties.
  • Cabell d’àngel.
  • Dolç de gemmes:
  • 6 rovells d’ou.
  • 6 cullerades de sucre.
  • 1 tros de canyella en branca.
  • Ratlladura de llimona.

Preparació:

  • En un bol es barregen les ametlles, el sucre i els ous i es pasta tot molt bé.
  • Es col·loquen les hòsties a la llanda.
  • De la massa anterior es prenen porcions de la mida d’una nou, i amb el palmell de la mà buidada se li dóna forma i s’omple amb una mica de cabell d’àngel i es tanca, donant-li la forma d’una bola i s’arrebossa en sucre barrejada amb canyella i finalment es col·loca sobre l’hòstia.
  • Es couen a forn mig perquè es facin bé.
  • Si s’omplen de dolç de gemmes, es couen aquestes juntament amb els ingredients, en un cassó a foc lent, sense deixar de remenar. El dolç resultant s’utilitza com el cabell d’àngel.