Ametllats
Ingredients:
- 1 kg. D’ametlla mòlta.
- ¾ Kg. De sucre mòlt.
- 6 ous.
- Hòsties.
- Cabell d’àngel.
- Dolç de gemmes:
- 6 rovells d’ou.
- 6 cullerades de sucre.
- 1 tros de canyella en branca.
- Ratlladura de llimona.
Preparació:
- En un bol es barregen les ametlles, el sucre i els ous i es pasta tot molt bé.
- Es col·loquen les hòsties a la llanda.
- De la massa anterior es prenen porcions de la mida d’una nou, i amb el palmell de la mà buidada se li dóna forma i s’omple amb una mica de cabell d’àngel i es tanca, donant-li la forma d’una bola i s’arrebossa en sucre barrejada amb canyella i finalment es col·loca sobre l’hòstia.
- Es couen a forn mig perquè es facin bé.
- Si s’omplen de dolç de gemmes, es couen aquestes juntament amb els ingredients, en un cassó a foc lent, sense deixar de remenar. El dolç resultant s’utilitza com el cabell d’àngel.