Arròs i crosta
Ingredients:
- 1 KG. d’Arròs.
- De 8 a 12 ous.
- Carn de conill, gall dindi i pollastre de pagès.
- Un blanc.
- 4 llonganisses petites.
- 1 tomàquet madur.
- Oli.
- Una mica de safrà.
Preparació:
- En una paella es sofregeix i es bull aproximadament una hora la carn (el conill, gall dindi o pollastre de pagès).
Es prepara el sofregit tirant el tomàquet a la paella (ratllat) i es barreja amb l’arròs, donant-li unes voltes perquè el prengui bé, juntament amb les llonganisses trossejades i una mica daurades, el blanc tallat però sense daurar. - Es mesura l’arròs i se li afegeix el brou de la carn, 1 got o ½ de brou per ½ d’arròs per ració, una mica de sal i condiment.
- Com aquest arròs va al forn se li suprimeix 1 got o ½ de brou, depenent de la classe d’arròs, ja que uns consumeixen més que altres.
- Quan l’arròs li faltin 7 o 8 minuts per apartar, afegim els ous ben batuts per sobre, i es fica al forn que s’haurà calenta amb anticipació, fins que es quallin els ous (al voltant de ½ hora o una mica menys).