Arròs i crosta

Ingredients:

  • 1 KG. d’Arròs.
  • De 8 a 12 ous.
  • Carn de conill, gall dindi i pollastre de pagès.
  • Un blanc.
  • 4 llonganisses petites.
  • 1 tomàquet madur.
  • Oli.
  • Una mica de safrà.

 

 

Preparació:

  • En una paella es sofregeix i es bull aproximadament una hora la carn (el conill, gall dindi o pollastre de pagès).
    Es prepara el sofregit tirant el tomàquet a la paella (ratllat) i es barreja amb l’arròs, donant-li unes voltes perquè el prengui bé, juntament amb les llonganisses trossejades i una mica daurades, el blanc tallat però sense daurar.
  • Es mesura l’arròs i se li afegeix el brou de la carn, 1 got o ½ de brou per ½ d’arròs per ració, una mica de sal i condiment.
  • Com aquest arròs va al forn se li suprimeix 1 got o ½ de brou, depenent de la classe d’arròs, ja que uns consumeixen més que altres.
  • Quan l’arròs li faltin 7 o 8 minuts per apartar, afegim els ous ben batuts per sobre, i es fica al forn que s’haurà calenta amb anticipació, fins que es quallin els ous (al voltant de ½ hora o una mica menys).