Calls o mondongo
Ingredients:
- 1 KG. i mig de calls.
- 1kg. de peülla ded terbera.
- 2 o 3 patates.
- 1 ceba.
- ¼ de cigrons remullats.
- 1 fulla d’api.
- 2 o 3 fulles de menta.
- Oli.
- Tomàquet.
- Pebre vermell.
- 1 trosset de xoriço.
- 1 trosset de cansalada (fresc).
- 1 cap d’alls.
- sal
Preparació:
- Vam comprar la tripa un dia abans de la seva cocció; chamuscamos bé les mans de vedella i rentem bé els retalls amb aigua, sal i llimona, deixant-los amb aquests ingredients fins al dia següent perquè quedin completament nets.
- En una olla posem una mica d’oli, fregint la ceba (ratllada prèviament), una mica abans d’apartar, afegim la farina i el pebre vermell, donant-li una volta (sense deixar que es cremi). Posem aigua a l’olla, afegint la tripa, l’api, els cigrons i un trosset de xoriço a rodanxes (deixant una mica per picar).
- Rostim els alls, picándolos juntament amb les ametlles, el xoriço restant i la cansalada. Quan l’olla hagi bullit 45 minuts aproximadament, la destapem, tirant les patates a daus. Un cop hagin cuit les patates 10 minuts, afegim la picada juntament amb la menta, deixant bullir uns 10 minuts aproximadament.