Cargols en brou
Ingredients:
- ½ Kg. De patates.
- 1 kg. De cargols.
- Ceba.
- Xoriço.
- 1 tomàquet sencer.
- Farina.
- All.
- Comins i Sal.
- Nyores tendres.
- Oli.
- Julivert.
Preparació:
- El dia anterior, es renten molt bé els cargols amb aigua i sal, i es troben a una cassola. Després s’unta amb sal la vora de la cassola i se’ls cobreix d’aigua. Això es fa perquè no s’escapin.
- Un cop ofegats, es tiren a una altra cassola cobrint d’aigua. Els posem a escalfar per espumarlos, i un cop escumats es cola el brou i es reserven els cargols.
- D’altra banda, sofregim una ceba i afegim una cullerada de farina. Quan el sofregit estigui fet, se li afegeix una cullerada de pebrot mòlt.
- Es posa una cassola amb aigua, les patates, el xoriço, la nyora, el tomàquet sencer i el sofregit de la ceba. A continuació li tirem el brou de bullir els cargols i una mica d’aigua si cal.
- En un morter posem els comins i traiem el xoriço, el tomàquet i la nyora de l’olla per picar-los. Aquest picat es tira el brou, i ho deixem coure durant mitja hora.