Cuit de pavo amb pilotes
Ingredients:
- 1 kg. De pavo
- 250 grams de cansalada.
- 500 grams de cigrons remullats.
- 1 kg. De patates.
- Api.
- Botifarres de ceba.
- Sal.
- Safrà.
Preparació:
Probablement sigui aquest el plat més tradicional de Redován i de tota la comarca del Baix Segura del Segura.Plato dedicat a les grans ocasions i als dies festius.
- Posar el dia abans els cigrons en remull. En una olla es posa a coure durant una hora els cigrons, la carn, la cansalada i l’api. En un recipient es col·loca la molla del pa amb un pessic de sal, se li afegeix la sang i es barreja tot bé. A continuació se li afegeixen els altres ingredients i es pasta tot bé. Es va agafant porcions d’aquesta massa i se li va donant forma de “pilotes”.
- Afegir a l’olla que hem posat a bullir la carn i els cigrons, els altres ingredients i les pilotes, deixant-ho coure fins que tot estigui a punt (coure durant 3 hores a foc lent).
- Aquest plat és típic per Nadal. El costum fa anys era matar el gall dindi i la sang es reservava per fer les mandonguilles. En el sopar de la nit de Nadal es rostia gall dindi. El dia de Nadal es feia la carn d’olla i se servia així:
- Primer plat, amb part del brous i feia una “sopa coberta”.
- Segon plat, les pilotes amb una mica de brou.
Tercer plat, la carn, els cigrons i les patates.