Guisat de bacallà

Ingredients:

  • ½ Kg. De bacallà a trossos.
  • ½ Kg. De patates.
  • ½ kg. De tomàquets.
  • ½ kg. de cebes.
  • 60 grams d’ametlles fregides.
  • 1 cap d’alls.
  • 2 o 3 fulles de llorer.
  • 3 ous.
  • 6 o 7 clavillos i boletes de pebre en gra.
  • Una mica de farina (per arrebossar).

Preparació:

  • Posem en una olla amb una mica d’aigua les patates pelades i partides a quadres. Arrebossem en farina el bacallà (prèviament net), i el fregim en una paella amb oli molt calent.
  • En una paella a part fregim la ceba (partida com per a amanida), afegint posteriorment el tomàquet (partit a trossos). Posem a coure els ous.
  • Quan les patates hagin bullit uns 20 minuts, afegim a l’olla el bacallà, el sofregit i les espècies (llorer, clavillo, pebre en gra, sal i safrà).
  • Rostim un cap d’alls i en el morter els piquem juntament amb l’ametlla, agregant-lo a l’olla.
  • Cinc minuts abans d’apartar afegim els ous cuits, partits a trossets.