Guisat de bacallà
Ingredients:
- ½ Kg. De bacallà a trossos.
- ½ Kg. De patates.
- ½ kg. De tomàquets.
- ½ kg. de cebes.
- 60 grams d’ametlles fregides.
- 1 cap d’alls.
- 2 o 3 fulles de llorer.
- 3 ous.
- 6 o 7 clavillos i boletes de pebre en gra.
- Una mica de farina (per arrebossar).
Preparació:
- Posem en una olla amb una mica d’aigua les patates pelades i partides a quadres. Arrebossem en farina el bacallà (prèviament net), i el fregim en una paella amb oli molt calent.
- En una paella a part fregim la ceba (partida com per a amanida), afegint posteriorment el tomàquet (partit a trossos). Posem a coure els ous.
- Quan les patates hagin bullit uns 20 minuts, afegim a l’olla el bacallà, el sofregit i les espècies (llorer, clavillo, pebre en gra, sal i safrà).
- Rostim un cap d’alls i en el morter els piquem juntament amb l’ametlla, agregant-lo a l’olla.
- Cinc minuts abans d’apartar afegim els ous cuits, partits a trossets.