guisat de mandonguilles
Ingredients:
- ½ Kg. De gall dindi amb closca.
- 1/4 i mig de gall dindi picat.
- Un tros de magre de porc.
- Un trosset de cansalada.
- 2 filets de pit de pollastre.
- 2 fetgets de pollastre.
- Una mica de sang.
- Un ou.
- 4 o 5 grans d’all.
- 3 patates.
- Un tomàquet.
- Una cullerada de farina.
- Una mica de pa dur.
- 2 o 3 branquetes de julivert.
- Espècies: nou moscada, pebres, sal i safrà
Preparació:
- Fregim la carn de gall dindi amb closca, posant-la després en una olla amb aigua. En un recipient a part posem tota la resta de la carn, prèviament picada; li piquem 2 0 3 grans d’alls a trossets, empolvorem les espècies afegint-li posteriorment l’ou. Piquem el julivert a trossets posant-lo en aquest barreja; finalment afegim el pa, (prèviament macerat amb una mica d’aigua) i finalment la sang.
- Barregem tots els ingredients fins a estar tots aquests ben barrejats i anem fent pilotetes de la mida d’una nou.
- En l’oli on fregim el gall dindi donem unes voltes a les ametlles i a una mica de pa, agafem 1 o 2 grans d’alls crus i els piquem al morter juntament amb les ametlles i el pa. Vam aquesta picada a l’olla on està bullint el gall dindi juntament amb les patates (pelades i tallades a quadres).
- Fregim un tomàquet, afegint-li una cullerada de farina 2 o 3 segons abans d’apartar. Fent-ho a l’olla.
- Finalment tirem les mandonguilles deixant-les cuinar uns 30 minuts aproximadament.