Aquest matí, ha sigut presentada pel President de la Mancomunitat la Vega i alcalde de Redovà, Emilio Fernández, les accions que la Mancomunitat la Vega ha programat amb motiu del 25N, Dia de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Les accions d’enguany se centren en la campanya “El club dels homes que saben voler”. Aquesta campanya és una invitació als homes a adoptar noves maneres de relacionar-se amb l’altre gènere, de forma respectuosa, madura i igualitària en el tracte i en les relacions. Parlem de l’exercici d’una nova masculinitat, d’un canvi de rol masculí lliure d’estereotips i sense la cotilla del masclisme, d’un model de relació amb l’altre gènere basat en el respecte, la confiança, el suport i la igualtat.
Aquest matí, ha sigut presentada pel President de la Mancomunitat la Vega i alcalde de Redovà, Emilio Fernández, les accions que la Mancomunitat la Vega ha programat amb motiu del 25N, Dia de l’Eliminació de la Violència contra les Dones. Les accions d’enguany se centren en la campanya “El club dels homes que saben voler”. Aquesta campanya és una invitació als homes a adoptar noves maneres de relacionar-se amb l’altre gènere, de forma respectuosa, madura i igualitària en el tracte i en les relaciones.es per tant, una invitació a tots els homes perquè es comprometen i adopten una posició ferma i activa en la lluita contra la violència cap a les dones, una lluita que també és cosa dels homes. En el marc d’aquest programa, s’ha elaborat una campanya de sensibilització, sota el lema Unete al Club dels Homes que Saben Voler que es reforça amb Tips associades a la campanya per a xarxes socials. S’editarà un video protagonitzat per homes que ens parlen com és l’home que sap voler. Aquesta acció de participació es complementa amb una minisite www.elclubdeloshombresquesabenquerer.com, que s’actualitzarà per a ser un espai compartit que incloga recursos i continguts sobre noves masculinitats i es puga registrar el compromís delos homes en la lluita contra la violència de gènere de l’exercici d’una nova masculinitat, d’un canvi de rol masculí lliure d’estereotips i sense la cotilla del masclisme, d’un model de relació amb l’altre gènere basat en el respecte, la confiança, el suport i la igualtat.
Una altra de les realitats a les quals es vol donar resposta, és a l’alta incidència de violència detectada en els joves, sobretot de la violència de control (el 38 % de xiques amb parella entre 16 i 24 anys reconeixen haver-la patit), violència control que s’ha vist afavorida i agreujada per les xarxes socials Per a açò es van a realitzar dos tallers educatius per a secundària. El taller “L’home que sap voler” per a alumnes de 4º ESO i 1º Bat dels IES de San Miguel i de Redovà i el taller “No em toques el Whassap” per als alumnes de 2º dela AÇÒ.
Aquesta proposta es completa amb una jornada d’art urbà contra la violència de gènere en la qual 3 artistes del graffitti van a realitzar en viu la seua interpretació del lema de la campanya. Durant l’elaboració dels murals es comptarà amb una cantant rapera que aportarà la seua versió a través de cançons inèdites en clau feminista. Serà el dia 25 de novembre en la plaça de l’Ajuntament de Redovà i l’1 de desembre en el passeig de Sant Miquel de les Salines. La complexitat d’un fenomen com a violència de gènere ha d’abordar-se amb una visió integral i transversal, des d’aqueixa perspectiva s’han organitzat les Jornades Violència de Gènere, Una Mirada Integral que se celebraran el 30 de novembre en el Centre Social i Cultural Ricardo Ruiz Poveda de Redovà en el qual es van a exposar experiències d’abordatge i intervenció des de diferents enfocaments i amb experts de l’àmbit educatiu, judicial, assistencial i mediàtic. La inscripció és gratuïta i la poden realitzar a través de la web de la mancomunitat.
Així mateix es van a realitzar accions complementàries com la representació de l’obra de teatre Nora i la Casa de Nines de Ibsen, possiblement la primera obra feminista de la història (es realitza en els quatre municipis amb el suport de la Diputació d’Alacant) i l’experiència de l’ús d’animals en les teràpies d’atenció a dones del projecte ESCAN presentat per Afammer el dijous 22 de novembre a Redovà. Aquestes accions organitzades per l’Agència d’Igualtat de la Mancomunitat es complementen amb accions municipals com l’adhesió al Manifest contra la violència de gènere de la FVMP que serà aprovat en els plens municipals i la col·locació de pancartes en els Ajuntaments amb motiu del 25 de novembre. Per a Emilio Fernández, President de la Mancomunitat, “aquesta programació és una bona mostra de l’intens treball de la Mancomunitat en la lluita contra la violència de gènere, un treball que va més enllà del 25N i que es duu a terme durant tot l’any amb altres iniciatives com la campanya contra l’assetjament de carrer #notienesmipermiso. Lluitar per a l’eliminació de la violència contra les dones, recolzar a les dones mates d’aquesta xacra i a les seues família , és un compromís i un haver de que ens toca com a administració i en la qual anem a seguir dedicant tots els esforços i recursos que estiguen en les nostres mans”.
Les accions del projecte del Club dels Homes que Saben Voler han sigut finançades amb ajuda de l’Obra Social la Caixa. Les Jornades de Violència de Gènere, una mirada integral han comptat amb el suport de la Caixa Rural Central i de Iovis Advocats.