El projecte ‘Redovánpolis Go!’ El poble sostenible’ desenvolupat pel Col·legi Sagrats Cors de Redován amb suport de l’Ajuntament des dels seus inicis realitza un balanç positiu del curs i presenta la seua última creació, ‘Metrominuto Redován’. Es tracta d’un mapa elaborat per alumnat de cinqué i sisé de Primària en el qual s’estableixen els temps mitjans de recorregut entre diferents punts d’interés de la localitat. Amb ell es pretén fomentar la mobilitat a peu, reduir per tant les emissions de CO₂ dels vehicles a l’atmosfera, involucrar a les famílies en el seu desenvolupament i amb tot això, tindre un poble més sostenible, que és el principal objectiu del projecte.
El regidor de Medi Ambient, Ramón López, ha assegurat que ‘RedovánpolisGO!’ no sols és nou “sinó que és molt necessari i efectiu, ja que des del col·legi es dona a l’alumnat una sèrie de pautes de reciclatge, de mobilitat, i en general de tot el necessari per a crear una societat cada vegada més conscienciada amb el respecte que mereix el medi ambient per a, entre altres coses, frenar problemes enfront dels quals hem de lluitar, com el canvi climàtic”. Per això ha volgut felicitar una vegada més al centre escolar i al seu professorat “per haver aconseguit conscienciar a xiquets i xiquetes que al seu torn apliquen aquests ensenyaments a casa i fan que els seus pares i mares també siguen més respectuosos amb l’entorn”.
López ha indicat que l’Ajuntament instal·larà el mapa de ‘Metrominuto’ en llocs com l’Avinguda de la Diputació, perquè es puga consultar. A més, es pot descarregar des de la pàgina web de l’Ajuntament “i s’ha elaborat un codi QR a través del qual qualsevol persona podrà portar-lo en el seu telèfon mòbil”.
Balanç del curs
Per a ‘Redovánpolis Go!’ el curs 2021-2022 ha sigut el de l’enlairament del projecte, encara que ja va començar a desenvolupar-se durant l’exercici lectiu anterior, tal com indica el coordinador del projecte, Rubén Ferrer. L’impacte a nivell educatiu ha sigut alt, amb participació de professorat, alumnat i famílies en les diferents missions que han completat, mes a mes, totes les classes. Aquesta participació ha aconseguit, entre altres coses, un millor reciclatge dels recursos del centre escolar, a més de recaptar més de 7.000 taps i més de 380 quilos de piles.
La solidaritat també forma part del projecte escolar, amb missions en les quals s’ha recaptat diners per a l’Associació L’Arbre dels Somnis, a més de recol·lectar menjar i materials per a l’Associació Potes sense Fronteres, coordinat pel cicle d’Infantil. Des del tercer cicle, que ha desenvolupat el ‘Metrominuto Redován’, s’han rebut per part de l’AMPA uns útils de cultiu per a l’hort escolar posat en marxa aquest curs amb ajuda de l’Ajuntament. El projecte ha creat el Museu Virtual del poble sostenible on es poden visitar les obres d’art realitzades amb motiu del 8M, ja que la igualtat és partir del poble sostenible.
‘Redovánpolis *Go!’ també ha sigut objecte de diversos guardons com el Premi Aixeta de Redován concedit el mes d’abril per l’Ajuntament. Però també ha traspassat les fronteres del municipi com a finalista d’un certamen nacional i el primer premi en concursos mediambientals i sobre transformació digital de les aules, un guardó que es recollirà a Sevilla en les pròximes setmanes. Així mateix, el projecte ha sigut exposat a Elx en el marc de les I *Jorndas de la ‘Xarxa *ODS 2030: Caminant cap al futur’ i al novembre estarà en ‘Vincle educatiu’ de la Fundació Fuhem en col·laboració amb l’Ajuntament i la Universitat de València, on es presentarà com un projecte de bones pràctiques en la comunitat escolar.