El saló d’actes del CEIP Sagrats Cors de Redovà va acollir divendres passat el lliurament de premis de l’I Concurs escolar de poesia visual celebrat en el municipi. Un concurs en el qual han participat els xiquets de totes les classes de cinqué de primària del centre educatiu. Aquests alumnes han tingut l’oportunitat de conéixer aquest tipus de poesia fa poc més d’un mes gràcies al Projecte Cal·ligrama 2000, un reeixit i reconegut taller de poesia visual desenvolupat pel poeta i pedagog vigués David Fernández Rivera i que ha promogut Nely Ruiz des de la Regidoria d’Educació del Municipi.
El concurs, organitzat per l’Ajuntament de Redovà i impulsat pel mateix poeta arran de l’entusiasme dels alumnes després de viure l’experiència del taller a les aules, s’ha dut a terme amb la voluntat que els xiquets del CEIP Sagrats Cors puguen desenvolupar diferents capacitats com la imaginació, la cerca de la comunicació, el desenvolupament de les moltes habilitats que requereix la construcció d’un poema visual, així com per a solidificar tot l’aprés amb David Fernández Rivera en el Projecte Cal·ligrama 2000.
Gràcies a aquesta iniciativa els xiquets s’han convertit en creadors autònoms dels seus propis poemes visuals i han pogut compartir les seues noves inquietuds amb el poeta qui, com a president del jurat, i acompanyat de l’alcalde de Redovà, Emilio M. Fernández, així com per la regidora de cultura, Clara Ezcurra, van entregar els premis del concurs. Concretament es van entregar medalles i diplomes als tres millors poemes i diplomes a set finalistes. A més, elganador ha rebut un trofeu que reprodueix una obra original del mateix Rivera. Els poemes guardonats, segons ha explicat el jurat, del qual també ha format part el promotor cultural i escriptor oriolà Javier Catalán, han destacat per l’aplicació de les tècniques visuals treballades en el taller, per la creativitat i per la seua eficàcia comunicativa. Els xiquets van rebre el seu premis plens d’il·lusió i ganes de continuar aprenent i treballant al costat de David Fernández Rivera des d’aquesta nova perspectiva poètica.
Així mateix, abans del donar començament l’acte, l’alcalde de Redovà i la regidora de cultura van rebre al poeta en el Consistori, on va signar en el Llibre d’Honor com a reconeixement a la seua contribució cultural al municipi; a més, va rebre de mans d’Emilio Fernández una reproducció de l’escultura de l’Aixeta de Redovà, sens dubte un dels símbols més representatius del la vila, i que Rivera va agrair amb unes emotives paraules.